Quantcast
Channel: Nature Talks
Viewing all 35 articles
Browse latest View live

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!!!!!!

$
0
0
το σχόλιο 8 κατά σειρά,με το ονομα nansy , είναι ο νικητής του διαγωνισμού!!παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου για να μου δώσει στοιχεία αποστολής!!
ευχαριστούμε για τις συμμετοχές!



χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της FOREVER LIVING PRODUCTS βασισμένα στην aloe vera ,τα οποια με ενθουσίασαν για την ποιότητα τους και την αξιοπιστία τους και με αφορμή την συνεργασία μου με την εταιρία ως ανεξάρτητος συνεργάτης, αποφάσισα να σας κάνω δώρα!!
για αρχή λοιπόν κληρώνουμε  ένα από τα φυτικά προϊόντα της, την φυτική οδοντόκρεμα FOREVER BRIGHT TOOTHGEL

πληροφορίεςεδω



αφήστε το σχόλιο σας μέχρι την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012.
ο νικητής θα ανακοινωθεί μετά από κλήρωση που θα γίνει το Τετάρτη 14 Μαρτίου....

ΟΡΓΟΝΗ....ΟΡΓΟΝΙΤΕΣ....

$
0
0
είναι μερικές ανακαλύψεις που θα μπορούσαν να έχουν βοηθήσει τον πλανήτη μας,εμάς........
και ποιος δεν θα ήθελε να απαλλαχθεί από την αρνητική,μαγνητική και κάθε είδους κακή ενέργεια!!
ας μάθουμε λοιπόν τι είναι η οργόνη....

Ο Βίλχεμ Ράιχ ήταν ένας σπουδαίος επιστήμονας που δεν αναγνωρίστηκε όσο του άξιζε όσο ζούσε, αλλά πιστεύω πως πολύ κόσμος συνεχίζει να αγνοεί το έργο του λόγο του ονόματος του, που ουδέ μία σχέση έχει με τρίτα Ράιχ. Γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου το 1897 στην Αυστρία. Ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκε η αδερφή του η οποία πέθανε λίγο μετά. Μετά από άλλον έναν χρόνο γεννήθηκε ο αδελφός του ο οποίος για χρόνια ήταν συνέχεια άρρωστος. Στα 13 του η μητέρα του αυτοκτόνησε, ενώ στα δεκαεφτά του πέθανε και ο πατέρας του από πνευμονία και αμέσως μετά η φάρμα τους καταστράφηκε. Παράλληλα όμως και ενώ όλα αυτά τα δυσάρεστα συνέβαιναν, παρατηρούσε και μια υπηρέτρια που είχανε στη φάρμα τους, η οποία είχε πολύ υψηλή λίμπιντο και συχνά την άκουγε να απολαμβάνει τους οργασμούς της και ύστερα την έβλεπε να λάμπει από ζωντάνια. Μια ζωντάνια που δεν την είχε δει ούτε στους γονείς του, ούτε στα ασθενικά αδέλφια του, αλλά ούτε και στα μαραμένα φυτά της φάρμας τους. Γρήγορα συνειδητοποίησε πως όταν δεν υπήρχε η ενέργεια που αύξανε τη διάθεση για ενίσχυση της φύσης του ανθρώπου, η ενέργεια που αύξανε τη λίμπιντο δηλαδή, τότε δημιουργούταν ένας βιοπαθητικός καρκίνος.
Αυτήν την ενέργεια που έδινε ισχύει στη φύση την ονόμασε οργόνη, αλλά η μεγάλη του ανακάλυψη δεν ήταν που ανακάλυψε πως ο άνθρωπος παράγει μόνος του μέσω της διάθεσης για ζωή οργόνη, αλλά η σπουδαία του ανακάλυψη ήταν ότι την οργόνη τη παρήγαγε και η ίδια η φύση και τα ζώα και τα φυτά και οτιδήποτε είχε ζωή, ακόμα και αυτό που έκανε τα σύννεφα να σμίξουν για να βρέξει ήταν η οργόνη, ακόμα και η δημιουργία των άστρων και των γαλαξιών και έτσι εξηγούταν πως γεννιόντουσαν διάφοροι ζωντανοί οργανισμοί, χωρίς να υπάρχει λόγος, αιτία, αλλά ούτε καν οι κατάλληλες συνθήκες. Αρκεί να υπάρχει οργόνη και χωρίς οργόνη δεν μπορεί να υπάρξει ζωντανός οργανισμός. Παρατήρησε ακόμα πως το κοινό που υπήρχε και στο DNA των οργανισμών αλλά και στους γαλαξίες ήταν ότι ζωή εμφανιζόταν πάντα με σπειροειδή κίνηση.
Τέλειωσε τις σπουδές του στην Ιατρική σχολή της Βιέννης μέσα σε 4 χρόνια ενώ η κανονική φοίτηση ήταν 6 χρόνια και πήρε το πτυχίο του με Άριστα και διάκριση.
Ύστερα από πολλά χρόνια ερευνών κατάφερε να φτιάξει ένα θάλαμο που παρήγαγε οργόνη και μέσα σε αυτόν θεράπευε διάφορους ασθενείς που έπασχαν από διάφορες ασθένειες, ακόμα και από μερικές μορφές καρκίνου. Σύντομα όμως θίχτηκαν τα συμφέροντα ιατρικών και φαρμακευτικών εταιριών και τον έσυραν στα δικαστήρια, όπου δεν μπόρεσε να αποδειχτεί τίποτα αρνητικό για την οργόνη. Τελικά το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της ασέβειας προς το δικαστήριο επειδή όταν ο δικαστής αγανακτώντας με τα επιχειρήματα που πρόβαλε ο Ράιχ για την οργόνη, τον ρώτησε « υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να βοηθήσει η οργόνη;» Ο Βίλχεμ Ράιχ απάντησε « η οργόνη βοηθάει στα πάντα εκτός από τη μεγαλομανία και την αυταπάτη».
Δύο μέρες πριν από την αποφυλάκιση του πέθανε στη φυλακή της Πελσυβάνια. Ο γιατρός των φυλακών διέγνωσε ανακοπή καρδιάς, ενώ όσο είχε γράψει στη φυλακή δεν δόθηκαν ποτέ στην οικογένεια του.
Και ενώ δεν θα μάθουμε ποτέ αν ο Βίλχεμ Ράιχ πέθανε γιατί έπαψε να έχει διάθεση για ζωή και να παράγει οργόνη ο οργανισμός του, ή αν ‘‘πέθανε'' ενώ ακόμα είχε οργόνη, κάποιοι συνεχίζουν το έργο του, σκορπώντας οργόνη και ζωή στο πλανήτη.


πως φτιαχνονται οι οργονιτες......

Οι Οργονίτες φτιάχνονται κάθε φορά για συγκεκριμένο σκοπό και ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου που θα χρησιμοποιηθούν ή της ανάγκες του ατόμου. Επιλέγονται για τη κάθε περίπτωση οι κρύσταλλοι με τις κατάλληλες ιδιότητες και η ποιότητα και ποσότητα των μετάλλων, ενώ πάντα ο οργονίτης περιέχει λευκό ακατέργαστο χαλαζία που μετατρέπει την αρνητική ενέργεια σε θετική και ποτέ δεν μπορεί ο οργονίτης να χρησιμοποιηθεί για αρνητικό σκοπό. Οι οργονίτες δουλεύουν ασταμάτητα, δεν έχουν ημερομηνία λήξης και δεν χρειάζονται καθάρισμα, ενώ μπορούν να καθαρίσουν κρυστάλλους αν τους ακουμπήσετε απάνω τους. Ακόμα μπορείτε πάνω σε πλακέ οργονίτη να ακουμπήσετε ένα ποτήρι νερό για τρία λεπτά και όταν το ποιείτε θα νιώσετε απίστευτη ζωντάνια.
Οι οργονίτες μπορούν να τοποθετηθούν σε σημείο που έχει διαγνωστεί γεωπαθητικό στρες, ή δίπλα σε κομπιούτερ, τηλεόραση, ασύρματο. Κάτω από κρεβάτι αν είναι προσωπικός οργονίτης ή δίπλα στο κρεβάτι ή γραφείο και όποτε το άτομο νιώθει αδυναμία να πιάνει τον οργονίτη στα χέρια του και να φορτίζεται με νέα ενέργεια.
Σε καμία περίπτωση όμως η χρήση οργονίτη δεν θα πρέπει να σας κάνει να παρακάμψετε τις συμβουλές του γιατρού σας ή να διακόψετε κάποια φαρμακευτική αγωγή που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας.
πηγηsokratisvasilakos.gr



 περισσότερες πληροφορίες για ότι αφορά τους
 οργονίτες μπορείτε να επισκεφτείτε την διεύθυνση http://spanies-gaies.blogspot.com/

Η ΦΎΣΗ ΦΡΟΝΤΊΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΆ ΜΑΣ...

$
0
0
όλες μας σχεδόν οι γυναίκες,αλλά και οι άντρες έχουμε καταπονήσει το τριχωτό της κεφαλής άλλα και το δέρμα του κεφαλιού μας με διάφορες χημικές δραστηριότητες όπως περμανάντ,βαφές,ανταύγειες,επιπλέον εμφανίζουμε συχνά τριχόπτωση,κνησμό,πιτυρίδα ακόμα και μικρά ζωύφια που μας φέρνουν συνήθως τα παιδάκια μας από το σχολείο!!!!
επίσης αρκετός κόσμος υποφέρει από διάφορες ασθένειες δερματικές του τριχωτού της κεφαλής όπως αλωπεκίαση,ψωρίαση και πολλά άλλα!!!




ας δούμε λοιπόν κάποιες φυσικές πηγές που βοηθούν,ενισχύουν,καταπραΰνουν και διορθώνουν προβλήματα όπως τα παραπάνω....



aloe vera....
Ρυθμίζει τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων
Βοηθά στη μείωση της σμηγματόρροιας
Ρυθμίζει και ισορροπεί το επίπεδο του pH
Καθαρίζει τους πόρους
Ανακουφίζει από κνησμό του τριχωτού της κεφαλής
Βοηθά στην επούλωση τυχόν βλάβης στο δέρμα του κρανίου

jojoba...
Μπορεί να εισχωρήσει στην επιδερμίδα ευκολότερα από κάθε είδους έλαιο διότι η δομή του μοιάζει με το φυσικό σμήγμα του ανθρώπινου.
Περιέχει μυριστικό οξύ ,το οποίο έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση.
Έχει ενυδατική και μαλακτική δράση.

τσουκνίδα....
Δίνει λάμψη στα αφυδατωμένα μαλλιά και συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξή τους.
Η τσουκνίδα είναι φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες και καθαρίζει σε βάθος το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής,
 οπότε μπορείτε να την χρησιμοποιείτε αμέσως μετά το λούσιμο, να ξεβγάζεται με το αφέψημα και να το αφήνετε στα μαλλιά σας, καθώς έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετικό.

φασκόμηλο...
πολύ καλό τονωτικό για τα μαλλιά.

χαμομήλι...
Χαρίζει στα μαλλιά λαμπερό ξανθό χρώμα και φωτίζει τις φυσικές ανταύγειες, όταν μετά το λούσιμο τα ξεπλένουμε με χαμομήλι.

δεντρολιβανο...
δινει δυναμη και λάμψη στα μαλλιά.

ρίγανη...
ρυθμίζει την λειτουργεία των σμηματογώνων αδδένων και περιορίζει την έκκριση σμήγματος.

θυμάρι....
δίνει δύναμη ελαστικότητα και όγκο στα μαλλιά

Ξύδι στο ξέβγαλμα των μαλλιών για υγιή μαλλιά....

ΠΙΤΥΡΙΔΑ....χτυπάμε 2 κρόκους αυγών με ένα φλιτζανάκι χλιαρό νερό. Απλώνουμε στο κεφάλι κάνοντας μασάζ. Αφήνουμε περίπου 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με νερό με ξύδι.


επισκεφτείτε το eshopμας και βοηθήστε τα μαλλιά σας και το δέρμα σας με 100% σταθεροποιημένο τζελ αλοης και άλλα θεραπευτικά βότανα.
η πρόταση μου... 
κωδ.260 aloe jojoba sampoo
κωδ.261 aloe jojoba conditioning rinse
κωδ.040 aloe first spray πολυχρηστικό,ακόμα και για τα ζωύφια που ταλαιπωρούν τα παιδιά.
κωδ.061 aloe vera gelly κατάλληλο για μασαζ.
για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο revvekapateli@yahoo.com


 

ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.....

$
0
0
Κάθε φορά που πηγαίνω στο Σούπερ μάρκετ ή στο μανάβη βλέπω φρούτα και λαχανικά που δεν είναι της εποχής,και το στενάχωρο είναι ότι βλέπω κόσμο να τα αγοράζει,μέσα στο καταχείμωνο κάτι τεράστιες φράουλες,ντομάτες!!!!

θα ήταν πιο υγιεινό να περιμέναμε να μας τα προσφέρει η φύση όταν εκείνη θέλει,γιατί εκείνη ξέρει!!!
η αναμονή για να γευτούμε το κάθε ένα στην ώρα τους κάνει την γεύση και την διάθεση για να τα φάμε ακόμα καλύτερη,ακόμα μεγαλύτερη!!!
 η χρήση ορμονών ή φαρμάκων κάνει πλούσιο το τραπέζι μας χειμώνα καλοκαίρι.....είναι όμως αυτό που θέλουμε??για εμάς και τα παιδιά μας??

η φύση ξέρει πως το χειμώνα ο οργανισμός μας έχει ανάγκη την βιταμίνη c για να προστατευτεί από το κρύο και τις ιώσεις,γιαυτό και μας προσφέρει λαχανικά και φρούτα πλούσια σε βιταμίνη c.
και το καλοκαίρι ξέρει πόσο ανάγκη έχει ο οργανισμός μας τα υγρά!!!μην σας παραξενεύει το ότι μας προσφέρει φρούτα πλούσια σε υγρά!!


διαβάστε......
Ιανουάριος:
άνηθος, μαϊντανό, μπρόκολο, παντζάρι, πράσα, ραδίκια, ράπα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, λάχανο, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο, αβοκάντο, κουνουπίδι, μαρούλια, καρότα, σέλινο.

Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, μήλα

σταφίδες, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα.

Φεβρουάριος:
Αγκινάρα, άνηθος, καρότο, αντίδια, κουνουπίδια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, μαρούλια, μπρόκολο, παντζάρι, πράσα, ραδίκια, ράπα, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο και αβοκάντο

Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, μήλα ψυγείου (συγκομιδή Οκτωβρίου)

σταφίδες, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα.


Μάρτιος:
Σπαράγγια λευκά και πράσινα, αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθος, αντίδια, αρακάς, καρότα, κουνουπίδια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλι, μπρόκολο, πατζάρι, πράσο, ραδίκια, ράπα, ραπανάκι, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο.

Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα ψυγείου

Απρίλιος:
Κολοκυθάκια, κουκιά, ράπα (τελευταία),  αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθο, αρακάς, καρότα, κουνουπίδια, κρεμμύδια φρέκα, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλι, μπρόκολο, πατζάρι, πράσο, ραδίκια, σπαράγγια, σέσκουλο, σπανάκι.
 
Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα ψυγείου.

Μάιος:
Αβοκάντο, βλίτα, φασολάκια, πρώιμα αγγούρια, πρώιμες μελιτζάνες, άνηθος, αντίδι, αρακάς, καρότο, κολοκυθάκια, λάχανο, μαϊντανός, μάραθο, μαρούλι, πατζάρια, πιπεριά, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, σπαράγγια και μπρόκολα (τελευταία)
 
Καλοκαιρινά πορτοκάλια (Βαλένσια), φράουλες, κεράσια, βερίκοκα, μούσμουλα, πρώιμα πεπόνια.

Ιούνιος:
Ντομάτες, αγγούρι, αβοκάντο, βλίτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, ραπανάκια, σκόρδο, σπανάκι, πιπεριά, πατάτες, αρακάς, κολοκυθάκια, μελιτζάνα, φασολάκια.
 
Βερίκοκα, φράουλες, κεράσια, ροδάκινα (ορισμένες ποικιλίες), καρπούζια, βύσσινα, πεπόνια, αχλάδια, μούσμουλα, πορτοκάλια.

Ιούλιος:
Αγγούρι, άνηθος, αντίδι, αρακάς, βλίτο, κολοκυάκια, φρέσκο κρεμμύδι, λάχανο, μαϊντανός, μάραθος, μαρούλι, πιπεριά, ραδίκια, μπάμιες, σέλινο, σέσκουλο, σκόρδο, φασολάκια, ντομάτες, πατζάρια, ραπανάκια, καρότα, κολοκύθες, μελιτζάνες, πατάτες.
 
Βερίκοκα, φράουλες, αχλάδια, μήλα, σύκα, βύσσινα, κεράσια, ροδάκινα , καρπούζια, πεπόνια,

Αύγουστος:
Αγγούρια, άνηθο, αντίδια, βλίτα, καρότα, κολοκύθα, κολοκυθάκια, κρεμμύδι, λάχανα, μαϊντανό, μάραθο, μαρούλι, μελιτζάνες, μπάμιες, πατζάρια, πατάτες, πιπεριές, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλο, σκόρδο και φρέσκα φασολάκια, ντομάτες.

Αχλάδια, γκρέιπ φρουτ, καρπούζια, μήλα, ροδάκινα, πεπόνια, σταφύλια και σύκα, δαμάσκηνα.

Σεπτέμβριος:
Κολοκυθάκια, ντομάτες, μπάμιες, κρεμμύδια ξερά, πατάτες.

Σταφύλια, σύκα, αχλάδια, μήλα, δαμάσκηνα, καρπούζια, πεπόνια

Νωπά καρύδια, φιστίκι Αιγίνης.

Οκτώβριος:
Τελευταία βλίτα, κολοκυθάκια, μάραθος, μελιτζάνες, πιπεριές, ραπανάκια, φασολάκια και ντομάτες. Αγγούρια, αντίδι, άνηθος, καρότο, κολοκύθα, κουνουπίδι, λάχανο, μαϊντανός, πατζάρι, μαρούλι, πράσο, ραδίκια, σέλινα, σέσκουλα, σπανάκια, μπρόκολο, ράπα, φινόκιο.
 
Ακτινίδια, κυδώνια, μήλα, σταφύλια, λωτοί, ρόδια,

Ξερά σύκα, σταφίδες, αμύγδαλα, καρύδια.

Νοέμβριος:
Αντίδι, καρότο, κουνουπίδι, λάχανο, λάχανο Bρυξελλών, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πατάτα, πράσο, ραδίκια, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο.
 
Αχλάδια, μήλα, ρόδια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, πορτοκάλια

Ξερά σύκα, σταφίδες, φουντούκια, αμύγδαλα, κάστανα.

Δεκέμβριος:
Αντίδι, καρότο, κουνουπίδι, λάχανο, λάχανο Bρυξελλών, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πατάτα, πράσο, ραδίκια, ράπα, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο, αβοκάντο, άνηθος, μαϊντανός.
 
Μανταρίνια, πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ, μήλα, αχλάδια .
 
σταφίδες, ξερά σύκα, φουντούκια, αμύγδαλα, κάστανα.
 





ΜΑΚΑ-MACA ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΤΟΥ ΣΕΞ.......

$
0
0
Το μυστικό των Ίνκα....
Θα ξεκινήσω λέγοντας πως ότι είναι φυτικό αξίζει να το δοκιμάσουμε....

το Μάκα είναι ένα ισχυρό τονωτικό,ανεβάζει την λίμπιντο,δίνει αντοχή,ιδανικό για την προγεννητική περίοδο,αλλά επίσης ιδανικό μέτα από μια γέννα όταν η γυναίκα λόγο ορμονών κούρασης και αποχής έχει πεσμένη λίμπιντο,επίσης στην περίοδο εμμηνόπαυσης βοηθά σημαντικά....
βελτιώνει την ήπια στυτική δυσλειτουργία,αυξάνει την ερωτική επιθυμία...και βελτιώνει κατά πολύ την ψυχική διάθεση....
μερικά από τα συστατικά του...
βιταμίνες β1,β2 και c
κάλλιο,φώσφορο,σίδηρο,μαγνήσιο,μαγγάνιο,χαλκό,αργινινη,Αλλατίνη,
καροτενη,νιασινη και πάρα πολλά ακόμα συστατικά.

Δοκιμάστε το θαυματουργό βότανο των Ίνκα στο φυτικό διατροφικό συμπλήρωμα MULTI-MACA ΕΔΩ


 πηγη  www.vita.gr
 
Το Lepidium meyenii,όπως λέγεται επιστημονικά το μάκα, μοιάζει με ραπάνι και καλλιεργείται ως λαχανικό ευρείας χρήσης στα υψίπεδα των Άνδεων, ιδιαίτερα στο Περού, καθώς είναι πλούσιο σε διατροφικά συστατικά. Θεωρείται όμως πολύτιμο και για τη φαρμακευτική, τονωτική και όχι μόνο δράση του. Οι ΄Ινκας γνώρισαν το μάκα από τους ντόπιους πληθυσμούς και το εκτίμησαν τόσο, που έδιναν ποσότητες μάκα στους ισπανούς κατακτητές ως φόρο, ενώ οι πολεμιστές τους δεν ξεκινούσαν ποτέ για τη μάχη αν δεν είχαν προηγουμένως φάει άφθονο μάκα, που πίστευαν ότι τους έδινε θάρρος, δύναμη, αντοχή και ενέργεια. Στην παραδοσιακή περουβιανή ιατρική, η αποξηραμένη ρίζα του μάκα θεωρείται αποτελεσματική στη θεραπεία σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δυσλειτουργιών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την αντιμετώπιση της αναιμίας, των διαταραχών του κύκλου και της εμμηνόπαυσης, ενώ συνιστάται και για την ελαφρά αντικαταθλιπτική της δράση. Οι πανεπιστημιακές έρευνες που έγιναν σε τρωκτικά το ’60 και ’70 με σκόνη και εκχύλισμα μάκα, στο Περού και στην Κίνα αντίστοιχα, επιβεβαίωσαν τις δοξασίες γύρω από τις αφροδισιακές του ιδιότητες ως προς τη συχνότητα των επαφών, το χρόνο επίτευξης της στύσης και την αύξηση της ποσότητας του σπέρματος. Αργότερα, μια επιστημονική έρευνα που έγινε σε 57 υγιείς άνδρες από 21 έως 56 ετών, που ελέγχθηκε με πλασέμπο, έδειξε ότι όσοι πήραν 1,5 γρ. ή 3 γρ. μάκα την ημέρα και ρωτήθηκαν μετά από 4, 8 και 12 εβδομάδες, διαπίστωσαν μια αύξηση της ερωτικής επιθυμίας και ταυτόχρονα σημαντική βελτίωση της ψυχικής τους διάθεσης έναντι της ομάδας ελέγχου, χωρίς να παρατηρηθεί μεταβολή στα επίπεδα των σεξουαλικών ορμονών. Ωστόσο, η επίδραση του μάκα δεν έχει διερευνηθεί επιστημονικά σε άνδρες με στυτική δυσλειτουργία ή στειρότητα.
Βάλτε 1-3 κουταλάκια σκόνης μάκα σε 1 ποτήρι νερό, ζεστό ή κρύο, γάλα ή χυμό. Μπορείτε ακόμη να το προσθέσετε σε διάφορα φαγητά, όπως γιαούρτι, δημητριακά πρωινού κ.ά. Μάκα σε σκόνη, για να φτιάξετε αφέψημα, θα βρείτε σε καταστήματα που διαθέτουν ξένα βότανα και σε κάψουλες στα μεγάλα φαρμακεία με σκευάσματα βοτανοθεραπείας.
Δεν έχουν καταγραφεί.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

$
0
0
ναι είμαστε στα μέσα του Απρίλη και είμαι σίγουρη πως όλες έχουμε ξεκινήσει τον πόλεμο με το περιττό λίπος και την κυτταρίτιδα!!!
δεν θα αναφέρω από που προέρχεται η κυτταρίτιδα και τι είναι γιατί είμαι σίγουρη πως όλες το γνωρίζουμε...αυτό που δεν έχουμε συνηδητοποιησει ακόμα το ότι μπορούμε να την καταπολεμήσουμε η τουλάχιστον να την ελαττώσουμε κατά πολύ!!!
η κυτταρίτιδα καταπολεμάτε όχι μόνο με εξωτερική περιποίηση αλλά και από μέσα...αυτό να το θυμάστε.
λοιπόν ξεκινάμε!!!2 μήνες έμειναν έως το καλοκαίρι εκμεταλλευτείτε τους!!!


τα απαγορευμένα...
-κάπνισμα
-αλκοόλ
-γλυκά
-τροφές με λίπος,γαλακτοκομικά.
-πιθανόν αντισυλληπτικά
-καθιστική ζωή
-ψηλά τακούνια
-στενά ρούχα και σκληρά(επειδή εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος

τα απαραίτητα...
-άφθονο νερό
-στρετσινκ
-περπάτημα γρήγορο τουλάχιστον μια ώρα
-εναλλαγή στο ντους με κρύο και ζεστό νερό
-μασάζ με λούφα στο μπάνιο
-περπάτημα λίγων λεπτών κάθε στιγμή της μέρας
-οι κρέμες βοηθούν αλλά με συστηματική χρήση
και όχι μόνο στο επίμαχο σημείο αλλά πχ σε όλο το πόδι με μασάζ από κάτω προς τα πάνω,για να διεγείρεται την αποβολή τοξινών.

σπιτική συνταγή με έλαια...
50ml λαδιου βασης (π.χ. Αμυγδαλελαιο).
5 σταγόνες αιθεριου ελαιου Λεβαντας (Lavender).
5 σταγόνες αιθεριου ελαιου Λεμονιου (Lemon).
3 σταγόνες αιθεριου ελαιου Γερανιου (Geranium).
3 σταγόνες αιθεριου ελαιου Δενδρολιβανου (Rosemary).
3 σταγόνες αιθεριου ελαιου Ματζουρανας (Marjoram).
Ανακατέψτε τα αιθερια ελαια με το ελαιο βασης. Κάντε μασαζ στους γλουτούς, τα πόδια και την κοιλιά σας. Επαναλάβετε 1 με 2 φορές την ημέρα.


μια μάσκα με κατακάθι καφέ και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο τυλιγμένο με μια μεμβράνη στα επίμαχα σημεία,βοηθάει πολύ σε συνδυασμό όλα πάντα με σωστή διατροφή και άσκηση.

εναλλακτικες θεραπείες...
ομοιοπαθητική
βελονισμός
φυτοθεραπεία
αγιουρβέδα
πληροφορίες για εναλλακτικες θεραπείες 
http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13304&subid=2&pubid=2163313
ας επιτεθούμε τώρα στην κυτταρίτιδα με την δύναμη της aloe vera από μέσα και από έξω....

Η κυτταρίτιδα είναι όπως την παχυσαρκία σήμερα. Είναι μια άλλη ασταμάτητη “ασθένεια” για πολλές γυναίκες. Οι γυναίκες ξοδεύουν αρκετά χρήματα προκειμένου να απαλλαχθούν από αυτό το φαινόμενο. Πριν όμως αποφασίσετε να ξοδέψετε μεγάλα ποσά καλό θα ήταν να ερευνήσετε και κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Μία πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η αλόη βέρα μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση κυτταρίτιδας στο δέρμα σας. Συνήθως πρέπει να περιμένετε 30 ημέρες πριν από την έναρξη επίδρασης. Η κυτταρίτιδα είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται άμεσα. Πρέπει να έχετε υπομονή για να καταφέρετε να απαλλαγείτε.

το aloe body toning kit 
και ο αντιοξειδωτικος χυμός αλόη aloe berry nectar
περπάτημα,άφθονο νερό και καλή διατροφή θα σας δώσει τα αποτελέσματα που θέλετε!!!

ας τα δούμε αναλυτικότερα!!!
ξεκινάμε με...
1.ένα σφηνάκι κάθε πρωί χυμό αλόη ,φραγκοστάφυλου και πραγματικού μήλου – που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Aχυμος aloe berry nectar

2.απολαμβάνουμε το μπάνιο μας με το αφρόλουτρο aloe bath gelle βάζοντας μια μικρή ποσότητα πάνω στην λούφα και κάνοντας μασάζ κυκλικά από κάτω προς τα πάνω.

3.μετά το μπάνιο μας σειρά έχει το aloe body toner με έντονα θερμαντική ιδιότητα αφού περιέχει λάδι κανέλας και capsicum,απλώνουμε στα σημεία,κοιλιάς,μπράτσων η γλουτών και τυλίγουμε με μια διάφανη μεμβράνη για μια ώρα..

4.και τέλος ενυδατώνουμε με την aloe body contitioning creme
μια ενυδατική κρέμα με την δύναμη της αλόης άλλα και με εκχυλίσματα ευρωπαικών βοτάνων.
ο συνδυασμός καλής διατροφής και μιας μόνο ώρας γρήγορο περπάτημα την μέρα θα έχει θεαματικά αποτελέσματα!!!

διαβάστε ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ALOE VERA

για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ εποικηνωνηστε  μαζι μου στο revvekapateli@yahoo.com

ΠΡΟΠΟΛΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ.....

$
0
0
πρόπολη μελισσών..όλοι θα έχετε ακούσει για την αντιβακτηριδιακή,αντιβιοτική,επουλωτική δράση της πρόπολης,τι είναι...πως την χρησιμοποιούμε και ποιες είναι ιδιότητες της...


απο την αρχαιοτητα παρατηρηθηκε οτι οι μελισσες θανατωνουν ζωα (ποντικια , βατραχια) που ειχαν εισχωρησει μεσα στην κυψελη και στη συνεχεια τα σκεπαζουν με ενα ειδικο ρητινοειδες υλικο ,με αποτελεσμα το πτωμα του θανατωμενου ζωου να μενει αφθαρτο στο περασμα του χρονου , σα μουμια. με τον τροπο αυτο το μελισσι αποτρεπει τη δυσαρεστη μυρωδια και την αναπτυξη βακτηριδιακης χλωριδας που συνοδευουν τη σηψη του πτωματοςτου εισβολεα.για πολλα χρονια ξεχαστηκε οτι οι αρχαοι αιγυπτιοι γνωριζαν τις θεραπευτικες ιδιοτητες της προπολης και την χρησιμοποιουσαν σαν φαρμακο , οι αρχαιοι ελληνες και ρωμαιοι την χρησιμοποιουσαν για τη θεραπεια των πληγων .ακομη την χρησιμοποιουσαν για την θεραπεια της γαγγραινας.
οι μελισσες με την προπολη επιχριουν τα εσωτερικα τοιχωματα της κυψελης και κλεινουν σχισμες και χαραμαδες για καλυτερη θερμομονωση και αμυνα.η προπολη με τις αντιμικροβιακες της ιδιοτητες αποτελει το απολυμαντικο της κυψελης.
μετα την συλλογη της προπολης το ποιο σημαντικο σταδιο ειναι ο καθαρισμος απο ξενες υλες.για να αποχωριστει η προπολη απο το κερι κανουμε το εξης:
η καθαρη προπολη τοποθετειται σε μπεν μαρι και θερμαινεται στους 70 βαθμους ενω συγχρονως ανακατευουμε. μετα απο 2-3 λεπτα αφαιρειται το σκευος και αφηνεται να κρυωσει.το κερι που ελιωσε σχηματιζει κρουστα στην επιφανεια και αφαιρειται.αυτη τη διαδικασια την επαναλαμβανουμε μεχρι να αφαιρεθει ολο το κερι .
η προπολη μετα την απομακρυνση του κεριου υποβαλλεται σε ελεγχο για υπολειμματα ξενων υλων.
την φυλαμαι στο ψυγειο ωστε να σκληρηνουν και να μπορουμε να τα σπασουμε σε μικρα κομματια. επισης μπορουμε να την κονιορτοποιησουμε σε σκονη και να την φυλαξουμε στο ψυγειο.
Η ΠΡΟΠΟΛΗ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕ ΤΡΩΚΤΙΚΑ Η ΑΛΛΑ ΖΩΑ .
ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗΚΕ ΑΠΟ ΚΥΨΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ.
ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ.
ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ.
το χρωμα της προποληε ποικιλη σε χρωμα αναλογα απο την φυτικη προελευση των ρυτινων.
Η ΠΡΟΠΟΛΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
η προπολη περιεχει αντιβακτηριακες και αντιμυκητιακες ουσιες οι οποιες δρουν επιλεκτικα.επιτιθενται στα παθογονα βακτηρια και τους τοξικους μυκητες χωρις να ειναι επιβλαβεις για τον ανθρωπινο οργανισμο.δεν επηρεαζει τη φυσικη μικροχλωριδα του πεπτικου συστηματος του ανθρωπου.επισης δεν παρουσιαζει παρενεργειες (εκτος απο σπανιες περιπτωσεις αλλεργιας) και η χρηση της ενισχυει την επιδραση των συνηθισμενων φαρμακων.
η προπολη δρα κατα των ιων και ειναι ισχυρο αντιβιοτικο και αντιπαρασιτικο.προσφερει προστασια απο την ραδιενεργεια.ειναι αποτελεσματικη για παθησεις του ουροποιητικου συστηματος , για τον προστατη,για ανωμαλιες του ενδοκρινικου συστηματος και για τοπικους πονους οπως ο πονοδοντος.
σε πειραματα που εγιναν σε ζωα η προπολη δεν προκαλεσε καρκινογενεση , αντιθετα μαλιστα σε ορισμενες περιπτωσεις προκαλεσε συρικνωση του ογκου.
οι μεχρι σημερα θεραπευτικες ιδιοτητες της προπολη οπως αναφερονται απο την διεθνη βιβλιογραφια εινα :
1. η ικανοτητα να καταστρεφει ή να σταματα τον πολλαπλασιασμο ενος μεγαλου αριθμου βακτηριων οπως σταφυλοκοκων , στρεπτοκοκων και σαλμονελας.
2/οι αντιμυκητιακες ιδιοτητες της προπολης ειναι επισης γνωστες.
3. εχει ισχυρες αναισθητικες ιδιοτητες π.χ πονοδοντο.
4.ειναι αποτελεσματικη κατα των μολυνσεων απο ιους οπως της γριπης και του ερπη.
5. ειναι επισης πολυ αποτελεσματικη για την αντιμετωπιση και τη θεραπεια φλεγμονων .η αντιφλεγμονωδης δραση της καλυπτει την ρευματοειδη αρθριτιδα, τις φλεγμονες της τραχειας και του λαρυγγα κ.α.
6. διεγειρει το σχηματισμο των κυταρων και των ιστων.
7.οταν χρησιμοποιειται εσωτερικα η προπολη εχει αντιρρευματικες ιδιοτητες.
8. ενισχυει το ανοσοποιητικο συστημα.
9. εχει επουλωτικη δραση . επιταχυνει την αναγενηση ιστων και την αποκατασταση κυτταρων.
ΑΛΛΕΡΓΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
η προπολη πρεπει να χρησιμοποιειται με προσοχη γιατι υπαρχουν και ατομα που παρουσιαζουν αλλεργια .αυτα ειναι 1 στους 2.000.στην επιδερμιδα αυτη φαινεται με την εμφανιση κοκκινων κηλιδων οι εξαφανιζονται σε μερικες μερες.
οταν η χρηση της γινετε εσωτερικα η εμφανιση αλλεργικης αντιδρασης ειναι ποιο σπανια και σε αυτη την περιπτωση εμφανιζονται μικρες κοκκινες κηλιδες στο στηθος και ελαφρα φαγουρα.για τους παραπανω λογους η προπολη θα πρεπει να χρησιμοποιειται σε μικρη ποσοτητα στην αρχη και μεγαλυτερες αργοτερα.
Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΛΗΣ
αναπεξεργαστη προπλη μπορει να χρησιμοποιηθει στη φυσικη της μορφη (κομματια).ζεσταινεται και μαλακωνει στο στομα και μετα τοποθετηται με πιεση στο πονεμενο μερος π.χ δοντι.διαλυεται με το σαλιο και απορροφαται απο το σωμα.η χρηση της με αυτον τον τροπο ειναι πολυ αποτελεσματικη για φλεγμονες ή ελκη στο στομα,το λαομο ή το λαρυγγα καθως διεισδυει την εσωτερικη μεμβρανη αμεσως.επισης καταπραυνει τον πονο λογω της αναισθητικης δρασης που εχει.
εκχυλισμα προπολης σε αλκοολη συγκεντρωσης 3-30%μπορουν να χρησιμοποιηθουν απευθειας σε τραυματα,κοψιματα και μερικες φορες σε εκζεματα που δεν υποχωρουν.
η προπολη χρησιμοποιειται σε κρεμες καλυντικων επειδη δυναμωνει τον ιστο του δερματος , σε γαλακτωματα καθαρισμου, για την θεραπεια της ακμης και ως μασκα προσωπου.
η προπολη πουδρα χρησιμοποιειται στις πληγες.μπορει να χρησιμοποιηθει για τη θεραπεια κρυολογηματος.η προπολη λαμβανεται 3 φορες την ημερα σε δοση 1 κουταλακι του τσαγιου.
το διαλυμα - προπολη ειναι πολυ χρησιμο για εξωτερικη - εσωτερικη χρηση και παρασκευαζεται ως εξης.
σε δοχειο 120 ml αλκοολης τοποθετουμε 100gr ακατεργαστης προπολης.στις επομενες 8 μερες ανακινουμε το δοχειο 1-2- φορες . επειτα το αφηνουμε σε ηρεμια για μερικες βδομαδες .σε αυτο το διαστημα η προπολη διαλυεται στην αλκοολη και καταβυθιζονται οι ξενες ουσιες (κατακαθι).το διαλυμα λαμβανεται προσεκτικα απο την επιφανεια του δοχειου και τοποθετειται σε σκουροχρωμα μπουκαλακια (καλο ειναι να ειναι με σταγονομετρο) . απο το διαλυμα λαμβανουμε καθημερινα 15-20 σταγονες για την αποφυγη των κρυωματων.
καλο ειναι να λαμβανεται τους μηνες που εχει εξαρση σε ιωσεις π.χ απο 1-10 νοεμβριου, 1-10 δεκεμβριου κτλ.
τα κατακαθια τα τοποθετουμε σε υφασματινη σακουλα τοποθετουμε ενα βαρος απο πανω και βραζουμε σε κατσαρολα με νερο.το κερι που μαζευεται στην επιφανεια περιεχει προπολη η οποια χρησιμοποιειται για την παρασκευη αλοιφης.
η αλοιφη απαιτει :
150 gr του παραπανω κεριου.
240 gr λανολινη λιωμενη σε μπεν μαρι.
520 gr φυτικο λαδι.
αφου το μιγμα κρυωσει προσθετουμε 90 gr απο συμπηκνωμενο διαλυμα προπολης.το νερο που προκυπτει απο το βρασιμο των υπολειμματων του διαλυματος προπολης περιεχει υδατοδιαλυτα μερη τηε προπολης και εχει αντισηπτικες ιδιοτητες .μετην προσθηκη οινοπνευματος για την καλυτερη συντηρηση του μπορει να χρησιμοποιηθει σαν after-shave.
 
 
διατροφικό συμπλήρωμα πρόπολης forever bee propolis
επουλωτικη καταπραϋντική κρέμα πρόπολης σε συνδυασμό με αλόη aloe propolis creme
οδοντόκρεμα με αλόη και πρόπολη forever brigth toothgel



ΧΥΜΟΙ ΥΓΕΙΑΣ

$
0
0
Υπάρχουν συνδυασμοί χυμών που μπορουν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίστε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας,σχεδόν κάθε πάθηση μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία αν καταναλώνετε τους κατάλληλους χυμούς φρούτων και λαχανικών.

αναρτήθηκε απο /moutoupaki.blogspot.com


πίνοντας χυμούς υγείας,μπορείτε να θεραπέυσετε,αποτοξινώσετε και καθαρίστε από τις άχρηστες ουσίες τον οργανισμό σας και συγχρόνως να τον ξαναχτίσετε από την αρχή.
βέβαια μην φανταστείτε πως θα μπορούσατε να πίνετε μόνο αυτούς τους χυμούς για να ζήσετε,πρέπει να τους πίνετε ανάμεσα από τα γεύματα σας η μαζί.
η ιδανική ημερήσια ποσότητα είναι μισό λίτρο.

ο γιατρός dr.bernard jensen ,όπου και από το βιβλίο του  (φυσικές τροφές που θεραπεύουν) παίρνω πληροφορίες και σας τις παραθέτω,συμβουλεύει να πίνονται οι χυμοί με καλαμάκι ή γουλιά γουλιά ώστε να αναμειγνύονται καλά με το σάλιο.

αναιμία
χυμός βατόμουρου και μαιντανού.χυμός μαιντανού και σταφυλιού.

αρθρίτιδα.
χυμός σέλινου και μαιντανού.

άσθμα.
χυμός σέλινου και παπαγια.χυμός σέλινου.

αϋπνία.
χυμός μαρουλιού και σέλινου.

βρογχίτιδα.
προσθέστε τον χυμό 2 λεμονιών και 3 κουταλιές της σούπας μέλι σε μισό περίπου λίτρο αφέψημα λιναρόσπορου και πίνετε ένα κουτάλι του γλυκού ανα μία ώρα.εναλλακτικά ψήστε ένα λεμόνι και προσθέστε το μισό χυμό του σ ένα φλιτζάνι αφέψημα βρώμης ή βοτάνων.μετά ξαπλώστε στο κρεββάτι και αφήστε το σώμα σας να ιδρώσει διώχνοντας τις τοξίνες.

γενική αποτοξίνωση του οργανισμού.
χυμός σέλινου,μαιντανού,σπανακιού και καρότου.

για ζωντάνια και ενέργεια.
μια κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένος χυμός μήλου,μια κουταλιά της σούπας από βούτυρο αμυγδάλου και ένα φλιτζάνι χυμό σέλινο.

δυσκολιες μνήμης.
χυμός σέλινου,καρότου και δαμάσκηνου.φλοιός ρυζιού.

εφίδρωση.
χυμός σέλινου και δαμάσκηνου.χυμός αγγουριού και ανανά.

καταρροή κοινό κρυολόγημα.πονόλαιμος.
νεροκάρδαμο και χυμός μήλου μαζί με ένα τέταρτο κουταλιού του γλυκού αγνή κρέμα ταρτάρ(όξινο τρυγικό κάλιο,προέρχεται από την τρυγία).

νευρικό άγχος.
χυμός σέλινου,καρότου και δαμάσκηνου.χυμός ντομάτας και μαρουλιού.

βιβλιογραφία φυσικές τροφές που θεραπεύουν.μοντέρνοι καιροί.

να προσθέσω τον χυμό ΑΛΟΗΣ  που

 κάνει επίσης πολύ καλό, σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος, όπως, το έλκος του στομάχου, η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Crohn, η εκκολπομάτωση, τα έλκη Barett, οι αιμορροΐδες, κ.α.
Η Αλόη Βέρα μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους ασθενείς, με αρθρίτιδες, με διαβήτη, με ψωρίαση, με AIDS, με καρκίνο, με σκλήρυνση κατά πλάκας λόγω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού τους συστήματος και λόγω της συνεργίας και με άλλα αντίστοιχα με την πάθηση φάρμακα.


ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

$
0
0
Το καλοκαίρι ειναι εδώ και διαφοροί κινδύνοι παραμονεύουν,στην παραλία,στο εξοχικό,στα δάση,μεσα στην θάλασσα!!

αναρτηθηκε απο http://basiliskalamiotisgr.blogspot.com/2010/07/blog-post_347.html

για να περάσουμε λοιπόν ενα ήρεμο καλοκαιράκι δίχως απρόσμενους μικροκινδύνους και επισκέπτες,ιδού μερικα πραγματα που θα πρέπει να ξέρετε και να προσέχετε!!

ΑΧΙΝΟΣ
πρώτα από όλα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή. Το περιστατικό δεν είναι σοβαρό ούτε υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η αλήθεια είναι πως οι αχινοί είναι ένα καλό δείγμα ότι διαλέξατε μια καθαρή παραλία. Αν όμως τους αγνοήσετε μπορεί να προσφέρουν σε εσάς ή στα παιδιά σας ένα αλησμόνητο δώρο: τα αγκάθια τους.
Καθαρίστε την περιοχή με λίγο οινόπνευμα ή αν δεν διαθέτετε με λίγο νερό (κατά προτίμηση ζεστό γιατί βοηθά στην απομάκρυνση των αγκαθιών)
Με ένα τσιμπιδάκι καθαρό ή με μια βελόνα που θα έχετε πρώτα «κάψει», βγάλτε τα αγκάθια ένα-ένα. Απολυμάνετε την περιοχή με οινόπνευμα.
Αν παραμείνουν κάποια αγκάθια μέσα στο δέρμα μην ανησυχείτε. Παρακολουθείστε τα κι αν εντοπίσετε πρήξιμο συμβουλευτείτε το γιατρό σας

ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΣΦΗΚΑ
το κεντρί της μέλισσας που έχει όξινο δηλητήριο εξουδετερώνεται απο την αλκαλική αμμωνία και ως εκ τούτου,απαιτεί αμμωνία,ενώ εκείνο της σφήκας με αλκαλικό ph,χρειάζεται οξύ,δηλαδή,λεμόνι ή ξύδι

ΜΕΔΟΥΣΕΣ
Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που σας τσιμπήσει μέδουσα

1. Απομακρύνετε τα τυχόν κολλημένα στο σώμα σας πλοκάμια. Όχι όμως με γυμνά χέρια, διότι αυτό θα οδηγήσει σε κόλλημα των πλοκαμιών στα χέρια και μεταφορά του ερεθισμού εκεί.
2. Ξεπλύνετε την περιοχή του τσιμπήματος με άφθονο θαλασσινό νερό. Αν δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, γεμίστε την χούφτα σας με άμμο και τρίψτε το σημείο του σώματος που είναι κολλημένα τα πλοκάμια της τσούχτρας. Μη χρησιμοποιείτε γλυκό νερό, διότι μπορεί να ενεργοποιήσει κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα.
3. Τοποθετείστε στο σημείο του τσιμπήματος πάγο ή κρύες κομπρέσες. Αυτό περιορίζει τα τοπικά φαινόμενα από το δέρμα.
4. Αλείψτε την πάσχουσα περιοχή με κορτιζονούχο κρέμα. Περιορίζει την τοπική φλεγμονώδη αντίδραση και ανακουφίζει γρήγορα από το τσούξιμο και την φαγούρα. Αν δεν υπάρχει τέτοια κρέμα, χρησιμοποιείστε κομπρέσες με ξυδόνερο (1 μέρος ξύδι και 3 νερό). Έτσι αντιμετωπίζονται η φαγούρα και το τσούξιμο.
5. Πάρτε κάποιο χάπι αντισταμινικό. Με το χάπι αντιμετωπίζονται συστηματικότερα τα συμπτώματα. Η ανάγκη για χάπια τέτοιου είδους είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερη είναι η έκταση του προσβληθέντος δέρματος.
6. Τέλος αν τα συμπτώματα είναι έντονα και ιδιαίτερα αν δεν υποχωρούν μετά την εφαρμογή των τοπικών μέτρων, μπορεί να χρειασθεί κάποια ένεση κορτιζόνης.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ
πως να αποφύγω τα κουνούπια.
Αντικουνουπικά  πλέγματα (σίτες που εμποδίζουν την δίοδο κουνουπιών), στα ανοίγματα του σπιτιού (π.χ. παράθυρα, φεγγίτες αεραγωγοί τζακιού) και περιοδικός έλεγχος και συντήρησή τους .

Χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών ή σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται η χρήση άλλων προστατευτικών μέσων (όπως χρήση άλλων εντομοαπωθητικών στα βρέφη < 2μηνών). Είναι πιο αποτελεσματικές, όταν είναι εμβαπτισμένες σε εντομοαπωθητικό.

Απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους . Σημειώνεται ότι ακόμα και το έδαφος που παραμένει για μεγάλα διαστήματα υγρό μπορεί να αποτελέσει σημείο εναπόθεσης αυγών.

Χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών. Ο δροσερός αέρας μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών, αλλά δεν τα σκοτώνει. Η χρήση ανεμιστήρων (ιδίως οροφής) δυσχεραίνει την προσέγγιση των εντόμων.

Καλό κούρεμα γρασιδιού, θάμνων, φυλλωσιών (σημεία που βρίσκουν καταφύγιο ενήλικα κουνούπια.)
Χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων (προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια).

φυτα οπως δεντρολίβανο,βασιλικός,λεβαντα και φασκόμηλο είναι ιδανικα φυσικα εντομοαπωθητικά.
οχι στα πολυ σκούρα ρούχα διότι ελκουν τα κουνούπια!

και μια συνταγή που διάβασα,μαιντανός ψιλοκομμένος μέσα σε μυλόξυδο και στην κατάψυξη για λίγες ώρες,μετά το χρησιμοποιούμε απευθείας πάνω στο δέρμα η π/ανω σε κάποιο ρούχο μας.
δοκιμάστε ενα φυσικό εντομοαπωθητικό με αλοη,προπολη μελισσων,αλαντοίνη και 11 ακομα βότανα aloe first
η γέλη αλόηςκαταπραύνει την φαγούρα και τον πόνο απο τα τσιμπήματα καθως έχει παυσίπονη δράση..

ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ – ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΘΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ  ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ.

ΨΕΙΡΕΣ
αυτες βέβαια εχουμε να τις αντιμετωπιζουμε όλο το χρόνο αλλα το καλοκαίρι κάνουν συχνές επισκέψεις!!!
μυλόξυδο εναλάξ με το aloe first αντιμετωπίζει και απωθεί τις ενοχλητικές ψείρες.

ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
για την αποφυγή των εγκαυμάτων όλοι ξερουμε πως να προστατευθούμε!!!αν όμως συμβεί η γέλη αλόης θα καταπραύνει,αναπλάσει και αντιμετωπίσει άμεσα οποιοδήποτε έγκαυμα.

Σκοτώνοντας τα ζώα, σκοτώνει κανείς τους ανθρώπους.

$
0
0
Tον τελευταίο καιρό διαβάζω συνεχώς για την κακοποίηση των ζώων,
η καρδία μου γεμίζει πόνο και εικόνες βίας,
οι πόλεμοι ανθρώπων αυξάνονται,παιδιά,μανάδες νεκρές είναι πρώτο θέμα στα ΜΜΕ....
όλα είναι μια αλυσίδα,όλα συνδέονται μεταξύ τους,
η βία φέρνει βία......η κατανάλωση κρέατος ασυνείδητα ή συνειδητά είναι κακοποίηση αυτών των πλασμάτων....
είναι και αυτά παιδιά και μαμάδες...όπως εμείς....
βρήκα το παρακάτω άρθρο και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας...
την σύνδεση των ζώων και των ανθρώπων.....




 Κάθε όν, ζώο ή άνθρωπος, ωθείται να επιλέγει αυτή ή την άλ­λη τροφή, κι αυτή η επιλογή είναι πάντοτε πάρα πολύ σημαίνου­σα. Αν θέλετε να ξέρετε ποιά είναι τα αποτελέσματα της κρεοφα­γίας, απλά πηγαίνετε να επισκεφθείτε ένα ζωολογικό κήπο και θα λάβετε αμέσως όλες τις αναγκαίες πληροφορίες. Άλλωστε δεν είναι μάλιστα καν αναγκαίο να πάτε μέχρι τους ζωολογικούς κή­πους για να κάνετε αυτή τη διαπίστωση. Βρίσκει κανείς μέσα στον κόσμο ένα σωρό είδη ανθρώπων που μοιάζουν με διάφορα ζώα, κι ακόμα και με τα ζώα που δεν βρίσκονται στα ζωολογικά πάρκα, όπως τα μαμούθ, οι δεινόσαυροι και πολλά άλλα προϊστο­ρικά τέρατα. Αλλά ας παραμείνουμε καλόκαρδοι κι ας μείνουμε μόνο στους ζωολογικούς κήπους. Θα διαπιστώσετε εκεί ότι τα μεγάλα σαρκοφάγα είναι ζώα πολύ άγρια και ότι διαχέουν γύρω τους μία απαίσια οσμή, ενώ τα χορτοφάγα έχουν συμπεριφορές πολύ πιο ειρηνικές. Η τροφή που απορροφούν δεν τα ωθεί να γί­νουν ούτε βίαια, ούτε επιθετικά, ενώ το κρέας κάνει τα σαρκοφά­γα να είναι εξαιρετικά ευερέθιστα. Είναι ακριβώς το ίδιο και με τους ανθρώπους που τρώνε κρέας, αυτοί έλκονται πολύ πιο εύ­κολα προς μία συμπεριφορά καταστρεπτική.

Πρέπει ακόμα να γνωρίζετε ότι όταν οδηγούν τα ζώα στα σφα­γεία, αυτά διαισθάνονται έντονα τον κίνδυνο, ξέρουν τι τα περιμένεικαι νοιώθουν βαθύ φόβο. Αυτός ο φόβος προκαλεί μεγάλες διαταραχές στη λειτουργία των αδένων τους οι οποίοι εκκρίνουν εξαιτίας αυτής της έντονης ταραχής ένα αληθινό δηλητήριο. Τίποτε δεν μπορεί να εξαλείψει αυτό το φοβερό δηλητήριο που επικάθεται στον οργανισμό αυτού που τρώει το κρέας τους και ασφαλώς η παρουσία του δηλητηρίου αυτού δεν είναι καθόλου ω­φέλιμη ούτε για την υγεία του ανθρώπου αλλά ούτε και για τη μα­κροζωία του.

Η διαφορά ανάμεσα στη φυτικής προέλευσης τροφή και την τροφή που αποτελείται από κρέας ζώων έγκειται επίοτίς στην ποσότητα ηλιακής ακτινοβολίας που αυτά τα δύο είδη τροφής περιέχουν. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τόσο πολύ εμποτισμένα από ηλιακό φως που σχεδόν θα μπορούσε κανείς να πει ότι απο­τελούν μία συμπύκνωση του φωτός. Όταν τρώει κανείς ένα φρούτο ή ένα λαχανικό, απορροφάει ηλιακό φως που έχει αποθηκευτεί εκεί και αυτό το φως δεν αφήνει κατάλοιπα.

Ενώ το κρέας είναι σχετικά φτωχό σε περιεκτικότητα ηλιακού φωτός, να γιατί και σαπίζει πολύ γρήγορα. Έτσι, κάθε τι που σαπίζει και χαλάει πολύ γρήγορα είναι βλαβερό για την υγεία. Πέρα απ’ όλα αυτά, θα πρέπει ακόμα να ξέρετε πως κάθε τι που τρώμε σαν τροφή, που εισάγουμε στον οργανισμό μας, γίνεται μέσα μας σαν ένα εί­δος κεραίας που λαμβάνει, που έλκει δονήσεις εντεΛώς καθορι­σμένες. Αυτός είναι και ο λόγος που η κατανάλωση κρέατος κάνει να συνδέονται οι άνθρωποι με τον αστρικό κόσμο. Μέσα στο αστρικό επίπεδο βρίθουν οι οντότητες που αλληλοσπαράζονται, που αλληλοξεσκίζονται ακριβώς σαν τα θηρία και έτσι, τρώγοντας κρέας, ο άνθρωπος βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με το φόβο, τη σκληρότητα, τη φιληδονία των ζώων αυτών. Αυτός που τρώει κρέας διατηρεί μέσα στο σώμα του έναν αόρατο σύνδεσμο με τον κόσμο των ζώων και θα αισθανόταν ο ίδιος τρόμο αν μπο­ρούσε να δει με τα μάτια του τα χρώματα της αύρας του.

Σκοτώνοντας τα ζώα για να τραφούν, οι άνθρωποι τους αφαι­ρούν το δικαίωμα ζωής και εξέλιξης. Κάθε άνθρωπος συνοδεύε­ται έτσι από τις ψυχές όλων εκείνων των ζώων των οποίων έφαγε τη σάρκα. Παρότι η ψυχή των ζώων δεν είναι σαν την ψυχή των ανθρώπων, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ζώα επίσης έχουν μία ψυ­χή. Αυτός που κατανάλωσε τη σάρκα ενός ζώου είναι υποχρεω­μένος να υπομένει την παρουσία αυτού του ζώου με κάποιο τρό­πο μέσα του και αυτή η παρουσία εκδηλώνεται με καταστάσεις που ανήκουν ξεκάθαρα στον κόσμο των ζώων. Να γιατί, πολλές από τις εκδηλώσεις των ανθρώπων δεν ανήκουν στην πραγματι­κότητα στο ανθρώπινο βασίλειο, αλλά στο ζωικό βασίλειο. Ο αλη­θινός άνθρωπος δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί.

Η τροφή που απορροφάμε πηγαίνει στο αίμα μας και από εκεί έλκει στοιχεία και δυνάμεις από εντελώς συγκεκριμένες οντότη­τες. Εγράφη στα Ευαγγέλια: «Εκεί όπου υπάρχουν πτώματα, εκεί μαζεύονται οι γύπες» Και αυτό είναι αληθινό και για τους τρεις κόσμους: τον φυσικό (υλικό επίπεδο), τον αστρικό (συναισθηματι­κό επίπεδο) και τον νοητικό (επίπεδο σκέψεων). Αν λοιπόν επιθυ­μείτε να είσθε υγιείς και στους τρεις κόσμους, μην έλκετε τα όρνεα εξ αιτίας των πτωμάτων. Ο Ουρανός δεν εκδηλώνεται μέσα από ανθρώπους που έχουν αφεθεί να πλημμυρίσουν από ακα­θαρσίες υλικές, αστρικές και νοητικές.

Το κρέας αντιστοιχεί λοιπόν σε ένα ιδιαίτερο στοιχείο του τομέα των σκέψεων, του τομέα των συναισθημάτων αλλά και αυτού των πράξεων. Αν για παράδειγμα ονειρευτείτε ότι τρώτε κρέας, θα πρέπει να είστε κατόπιν πολύ προσεκτικός, άγρυπνος, γιατί αυτό δείχνει ότι σύντομα θα εκτεθείτε σε συγκεκριμένους κινδύ­νους, τάσεις ή και πειρασμούς: ίσως στο να φερθείτε βίαια, ίσως στο να εγκαταλειφθείτε στη φιληδονία ή σε εγωιστικές και άδικες σκέψεις, γιατί το κρέας αντιπροσωπεύει όλα αυτά τα στοιχεία: τη βία στο υλικό επίπεδο, τη φιληδονία στο αστρικό επίπεδο και τον εγωισμό στο νοητικό επίπεδο.

Φαινομενικά, οι πόλεμοι μεταξύ των ανθρώπων, οφείλονται σε αιτίες οικονομικές, κοινωνικές ή πολιτικές, όμως στην πραγματι­κότητα, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα όλης αυτής της μαζικής παγκόσμιας σφαγής των ζώων. Ο νόμος της δικαιοσύνης είναι αμείλικτος και αναγκάζει την ανθρωπότητα να πληρώνει την εγκλη­ματικότητα της απέναντι στα ζώα, χύνοντας τόσο αίμα όσο αίμα των ζώων οι άνθρωποι χύνουν για να ικανοποιηθούν. Πόσα εκα­τομμύρια και εκατομμύρια λίτρα αίματος χύνονται κάθε τόσο πά­νω στη γη, ζητώντας από τον Ουρανό δικαίωμα εκδίκησης! Η εξάτμιση αυτού του αίματος όχι μόνο έλκει μικρόβια, αλλά δισεκα­τομμύρια καταχθόνιες οντότητες και στοιχειά από τα αόρατα επί­πεδα.

Οι άνθρωποι σκοτώνουν τα ζώα, όμως η φύση είναι ένας ορ­γανισμός και δολοφονώντας τα ζώα είναι σαν να αγγίζουν ορι­σμένους αδένες αυτού του μεγάλου οργανισμού. Τη στιγμή εκεί­νη, οι λειτουργίες του υπόκεινται σε μεταβολές και λίγο καιρό αρ­γότερα ο πόλεμος ξεσπάει κάπου μεταξύ των ανθρώπων. Ναι, γιατί έσφαξαν εκατομμύρια ζώα για να τα φάνε αγνοώντας τελεί­ως ότι όλα αυτά τα ζώα βρίσκονται σε σύνδεσμο με τους ανθρώπους και ότι ένα σωρό άνθρωποι κατόπιν θα πρέπει με τη σειρά τους να πεθάνουν εξ αιτίας αυτού του γεγονότος. Σκοτώνοντας τα ζώα, σκοτώνει κανείς τους ανθρώπους. Όλοι μιλάνε για την ει­ρήνη λέγοντας ότι επιτέλους πρέπει να βρεθούν οι τρόποι για να βασιλεύσει αυτή πάνω στη γη, ότι οι πόλεμοι πρέπει να σταματή­σουν ... Όμως οι πόλεμοι θα συνεχιστούν όσο οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να σκοτώνουν τα ζώα για τροφή τους, γιατί σκοτώνοντας τα, οι άνθρωποι καταστρέφουν ταυτόχρονα κάτι μέσα στην ίδια τη ζωή τους.
Σέβρες (Παρίσι) 14 Νοεμβρίου 1945

πηγη http://humanisticecology.blogspot.com/2010/09/blog-post_28.html

Αμύγδαλο,ένας θαυμάσιος καρπός

$
0
0
Το έλαιο του είναι τόσο ευεργετικό για εξωτερική και εσωτερική χρήση.
Τα αμύγδαλα αποτελούν μια θαυμάσια πηγή πρωτεΐνης,μαγνησίου,φωσφόρου και καλίου.

Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα και δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία
Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.



Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό,. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα.Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με ην ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.
Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη». Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.
 
Μερικές συμβουλές από το αγαπημένο μου βιβλίο kundalini yoga.
 
Κατά την διάρκεια των πρώτων ημερών του μηνιαίου κύκλου της γυναίκας και κατά την διάρκεια των πρώτων 40 ημερών μετά την γέννα,μπορείτε να κερδίσετε ενέργεια και να αποφύγετε τις συσπάσεις εάν σοτάρεται μια χούφτα αμύγδαλα,με τα φλούδια τους,και προσθέστε στο τέλος λίγο μέλι.
Αυτός ο διατροφικός συνδυασμός αναζωογονεί τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα.

Δυο κουταλιές της σούπας ανεπεξέργαστου αμυγδαλέλαιο μαζί με το φαΐ σας η το ρόφημα σας σε καθημερινή βάση βοηθά να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερίνης,τα λιποι του σώματος και να ελέγξετε το αίσθημα της πείνας.
Επίσης καθαρίζει το σώμα σας από τις τοξίνες και διατηρεί το δέρμα σας υγιές και λαμπερό. 

φρούτα για αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας

$
0
0

Όλες οι φυσικές τροφές μπορούν να δώσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας,άλλωστε όλοι το γνωρίζουμε πλέον πως Η ΦΎΣΗ ΘΕΡΑΠΕΎΕΙ.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα φρούτα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας,δεν χάνουμε τίποτα με το να δοκιμάσουμε, πάμε λοιπόν.....



ΜΉΛΟ
τροφή ιδανική για τα νεφρά,την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα,χρησιμοποιήστε τις φλούδες για παρασκευή τσαγιού.

ΡΟΔΆΚΙΝΑ
αποτελεσματικά για αναιμία,δυσκοιλιότητα και καταρροή.

ΑΒΟΚΆΝΤΟ
ιδανικό για την ανάπτυξη του σώματος,σε περιπτώσεις κολιτιδας ή έλκους γιατί δεν ερεθίζουν τα τοιχώματα,έχει ήπια καθαρτική δράση και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου.

ΜΠΑΝΆΝΕΣ
ιδανικές σε όσους θέλουν να πάρουν βάρος,και σε περιπτώσεις ερεθισμένου εντέρου.

ΒΑΤΌΜΟΥΡΑ
κάνουν καλό στην αναιμία,χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις δυσεντερίας ή διάρροιας.

ΚΕΡΆΣΙΑ
για αναιμία και καταρροή.
ένα ποτήρι για τρείς συνεχόμενες μέρες δύο φορές τον μήνα για την θεραπεία προβλημάτων της χοληδόχου κύστης.

ΓΚΡΈΙΠΦΡΟΥΤ
για τον πυρετό,το αδυνάτισμα και τις καταρροϊκές απεκκρίσεις,ενώ δροσίζει το αίμα.

ΦΡΆΟΥΛΕΣ
όταν τρώγονται ώριμες εξουδετερώνουν τα οξέα.

ΚΑΡΠΟΎΖΙ
κάνει καλό στα νεφρά,δροσίζει το αίμα και αποτελεί καλή πηγή πυριτίου.

ΛΩΤΌΣ
πλουτίζει τον οργανισμό με ιχνοστοιχεία,ιδανικός για το ερεθισμένο έντερο.

ΔΑΜΆΣΚΗΝΑ
πολύ καλό καθαρτικό,ρυθμιστικό του εντέρου.

ΚΑΡΎΔΑ
βοηθά στην ανάπτυξη του σώματος,προσθέτει βάρος,κάνει καλό στα δόντια και στα οστά.


ΠΟΡΤΟΚ'ΑΛΙΑ
ιδανικό για να διεγείρει τα οξέα,τα καταρροϊκά υπολείμματα και τις σκληρές βλέννες.

πηγή,βιβλιογραφία....dr.Bernard Jensen,φυσικες τροφές που θεραπεύουν.

ΚΙ ΌΜΩΣ,ΑΥΤΆ ΤΡΏΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ!!!!!!!!!!

$
0
0
Πως θα αντιδρούσατε αν σας έλεγαν πως το παιδί σας καταναλώνει ΚΙΤΡΙΚΌ ΟΞΎ,ΧΡΩΣΤΙΚΈΣ,ΔΙΟΓΚΩΤΙΚΈΣ ΎΛΕΣ,ΤΑΥΡΊΝΗ,ΑΣΠΑΡΤΆΜΗ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΟΥΣΊΕΣ ΥΠΈΥΘΗΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΈΣΕΙΣ?
ας πάρουμε λίγο σοβαρά το θέμα διατροφή και ας σταματήσουμε το γνωστό
......το παιδί πρέπει να δοκιμάζει τα πάντα.
......εμείς με αυτά μεγαλώσαμε και τι πάθαμε.
...........ε δεν δίνω κάθε μέρα.

νομίζω πως αν εξηγήσουμε στα παιδιά μας τι περιέχουν όλα αυτά τα τυποποιημένα προϊόντα,από μόνα τους θα αρνηθούν ακόμα και να τα δοκιμάσουν.

.Έρευνα σοκ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τα τυποποιημένα τρόφιμα ιδιαίτερα μάλιστα αγαπητά στα παιδιά, καθώς είναι και οι περισσότεροι καταναλωτές.
Ταρτραζίνη, κοχενίλη, αζορουμπίνη, νορπιξίνη!

Σας φαίνονται «αλαμπουρνέζικα» και για τον περισσότερο κόσμο είναι!

Πως θα σας φαινότανε όμως αν ακούγατε ότι αυτές οι ουσίες είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο κι’ όμως εμπεριέχονται σε πολλά βιομηχανοποιημένα γλυκίσματα που καταναλώνουν κατά κόρον μικρά παιδιά;

Κέικ, σοκολάτες, παγωτά, αναψυκτικά, τούρτες, σνάκς, μπισκότα, κρουασάν, γαριδάκια, πατατάκια, αναψυκτικά λάιτ και χυμοί, εμπεριέχουν αυτές τις επικίνδυνες ουσίες, που είναι βλαπτικές για το παιδί.

Φανταστείτε την απογοήτευση των παππούδων και τον τρόμο των γονιών, όταν θα το μάθαιναν.
Γι’ αυτό Ελληνικές και ξένες εταιρίες που παρασκευάζουν αυτά τα προϊόντα αποφεύγουν πολλές φορές να αναγράφουν τις ποσότητες αυτών των επικίνδυνων ουσιών που βάζουν στα υλικά, αλλά και ορισμένες ούτε που τα αναφέρουν.

Άλλωστε βασίζονται στο γεγονός ότι ποτέ κανείς πέραν ίσως της ημερομηνίας λήξης ενός προϊόντος δεν κοιτά τα περίεργα μικροσκοπικά γραμματάκια που αναφέρονται στα συστατικά του.
Απεναντίας φροντίζουν η συσκευασία του να είναι όσο πιο λαμπερή γίνεται, πιο θελκτική και πιο αγαπητή στα παιδιά.

Ξέρουν ότι αυτό θα αγοράσουν παππούδες, γιαγιάδες και γονείς, γιατί αυτό αρέσει στα παιδιά.

Η έρευνα που πραγματοποίησε ομάδα φοιτητών της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους κας Χρυσάνθης Παπαδοπούλου, προκαλεί σοκ.

Τα αποτελέσματα απέδειξαν ότι σε μια σειρά προϊόντων για μικρά παιδιά χρησιμοποιούνται τα περίφημα Ε που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ουσίες εγκεκριμένες μεν, επικίνδυνες ωστόσο για την εμφάνιση προβλημάτων στην εξέλιξη της υγείας του παιδιού, ιδίως όταν αυτά τα προϊόντα καταναλώνονται συστηματικά.

Πολλά προσθετικά κατά και­ρούς ενοχοποιού­νται για διάφορες βλάβες της υγείας, κυρίως σε παι­διά (υπερκινητικότητα, αλλεργίες, άσθμα, ερυθήματα) και σε ενηλίκους (αλλερ­γίες, κεφαλαλγίες, ιλίγγους, ταχυσφυγμία, ναυ­τία, έλκη εντέρου). Επίσης, μετά από δοκιμές σε πειραματό­ζωα έχει βρεθεί ότι ορισμένα προ­σθετικά συνδέονται με προβλή­ματα του γεννητικού συστήματος (υπογεννη­τικότητα, μείωση αριθμού και κινητικότητας σπερματοζωαρίων, βλάβες στο έμβρυο) και με καρκινογένεση.
Αφορμή όπως είπε η κ. Παπαδοπούλου για την διεξαγωγή της έρευνας ήταν η ευρεία κατανάλωση αυτών των προϊόντων από τους φοιτητές της και δεύτερον η αλγεινή εντύπωση που της προκλήθηκε όταν στο σούπερ μάρκετ είδε ηλικιωμένους να αγοράζουν διάφορα τυποποιημένα είδη για να τα προσφέρουν ως «δώρο» στα εγγόνια τους.

Δεν θα ήταν προτιμότερο η γιαγιά να κάνει ένα σπιτικό κέικ ή βουτήματα με τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας αγνά και φρέσκα υλικά, ή να φτιάχνει τις μυρωδάτες χωριάτικες πίτες ανοίγοντας φύλλο, και γεμίζοντας το με τυρί ή χόρτα που τα έκοψε από τον κήπο χωρίς να έχουν ίχνος φυτοφάρμακου ή λιπάσματος;
Δεν θα ήταν επίσης προτιμότερο η γιαγιά να πηγαίνει στο διάλειμμα του σχολείου και να δίνει στο εγγόνι ζεστό τσουρέκι που μόλις έβγαλε από το φούρνο ή βουτήματα φτιαγμένα με αγνές παραδοσιακές σπιτικές συνταγές και όχι να κουβαλά πατατάκια, γαριδάκια και άλλα τυποποιημένα είδη;

Το θέμα της έρευνας ήταν να εντοπισθεί σε μια σειρά τυποποιημένων προϊόντων ο αριθμός των συντηρητικών και προσθετικών της κατηγορίας Ε και να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις τους στην υγεία.

Η έρευνα περιέλαβε μπισκότα -κέικ, σοκολάτες, παγωτά, γαριδάκια(και άλλα σνακς),αναψυκτικά.
Την επίβλεψη είχε η αναπληρώτρια καθηγήτρια κ. Χρυσάνθη Παπαδοπούλου και συμμετείχαν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής: Δημήτριος Γιώτης, Κατερίνα Κοφινά, Ζωή Λιάμπα, Βασιλική Μούκα και Ελένη Μπόμπορη.

Τα προσθετικά και τα συντηρητικά των τροφίμων είναι διάφορες χημικές (συνθετικές) ή και φυσικές (μη συνθετικές) ουσίες, οι οποίες προστίθενται στα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα για να βοηθήσουν στην επί μακρότερο χρόνο συντήρηση των τροφίμων ή για να προσδώσουν καλύτερους χαρακτήρες στο τρόφιμο, όσον αφορά τη γεύση (βελτιωτικά γεύσης), την όψη (χρωστικές ουσίες), την υφή (ομοιογενοποιητές, σταθεροποιητές) και την οσμή (αρωματικές ουσίες).
Τα προσθετικά και τα συντηρητικά, τα οποία αναγράφονται υποχρεωτικά στη συσκευασία των τροφίμων, έχουν ένα κωδικό αριθμό με το γράμμα Ε, που δηλώνει ότι οι ουσίες αυτές έχουν έγκριση χρήσης για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπάρχουν περίπου 400 διαφορετικά είδη προσθετικών ουσιών και περισσότερες από 3.500 επιτρεπτές ουσίες, που χρησιμοποιούνται ως βελτιωτικά τροφίμων, που στην πλειονότητά τους δεν φέρουν κωδικό αριθμό Ε.

Από την πληθώρα αυτών των χημικών ουσιών, ένας πολύ μικρός συγκριτικά αριθμός χρησιμεύει για την καλύτερη και ασφαλέστερη από πλευράς Δημόσιας Υγείας συντήρηση των τροφίμων, δηλαδή βοηθάει στην παρεμπόδιση της ανάπτυξης μικροοργανισμών.

Η πλειονότητα των προσθετικών βοηθάει ουσιαστικά στην καλύτερη εμφάνιση, γεύση, υφή και οσμή του τροφίμου στο οποίο προστίθεται, ώστε να είναι ευχερέστερη η πώληση και η κατανάλωσή του.

Τα τελευταία χρόνια η χρήση διαφόρων συντηρητικών και προσθετικών αποτελεί αντι­κείμενο μεγάλων συζητήσεων και διχογνωμιών όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες, αλλά κυρίως τις μακροπρόθεσμες, πιθα­νές συ­νέπειες στην υγεία του ανθρώπου και ιδιαίτερα των μικρών παι­διών. Οπωσδήποτε κάποια συντηρητικά είναι απολύτως απα­ραίτητα για την αναστολή της ανάπτυξης παθογόνων μικροβίων στα τρόφιμα και σί­γουρα ορισμένα προσθετικά είναι απολύτως ασφαλή και χρήσιμα (π.χ το ασκορβικό οξύ που χρησιμοποιεί­ται ως αντιοξειδωτικός παράγοντας και εί­ναι ταυτόσημο με τη βι­ταμίνη C).

Σήμερα, τα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα κατέστησαν τα χημικά πρόσθετα σημαντικό μέρος της διατροφής. Οι περισσότεροι άνθρωποι ίσως δεν μπορούν να προφέρουν τα ονόματα των περισσοτέρων από αυτά τα χημικά, αλλά οπωσδήποτε θέλουν να γνωρίζουν ποια χημικά είναι ασφαλή, ποια είναι τα λιγότερο δοκιμασμένα και ποια είναι επικίνδυνα.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η προστασία του καταναλωτή επιβάλλει αυστηρά την απαγόρευση κάθε πρόσθετου που θεωρείται ή πραγματικά επάγει την καρκινογένεση, όταν καταναλώνεται από άνθρωπο ή ζώο. Δυστυχώς, η χημική βιομηχανία και η βιομηχανία τροφίμων προσπαθεί να αποκρούσει και να ακυρώσει αυτό τον νόμο. Κι αυτό γιατί ενδιαφέρονται αποκλειστικά να επιτύχουν μεγάλο οικονομικό όφελος και την επικράτηση επί των υπολοίπων βιομηχανιών, με το μικρότερο χρηματικό κόστος (άρα χαμηλής ποιότητας πρώτες ύλες), αλλά όπως φαίνεται με υψηλό κόστος για την υγεία των καταναλωτών.

Μπισκότα, κέικ, κρουασάν, τούρτες

Σε ότι αφορά τα μπισκότα και τα κέικ, το μεγαλύτερο μέρος στην ελληνική αγορά καλύπτεται από μεγάλη ποικιλία προϊόντων εγχώριων εταιρειών, χρησιμοποιούν όλες τις κατηγορίες των προσθετικών ουσιών Ε, σε διαφορετικά ποσοστά για κάθε είδος προϊόντος, χωρίς όμως μεγάλη συμμετοχή των θεωρούμενων ωςεπικίνδυνων Ε (π.χ. Ε 430,Ε 440α,Ε 503) και τα οποία πρέπει να αποφεύγονται. Αντίθετα οι ξένες εταιρείες χρησιμοποιούν κατά κόρον τα πιο επικίνδυνα Ε.

Το κιτρικό οξύ Ε 330 ,που από τα υπουργεία υγείας της Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας, ΗΠΑ θεωρείται ως καθαρά καρκινογόνο (σύμφωνα με πολύ πρόσφατες μελέτες), περιέχεται σε ξένα προϊόντα, αλλά και ελληνικά.

Επομένως, συνετό θα ήταν να αποφεύγονται.

Επιπλέον τα κρουασάν, τα οποία είναι ιδιαίτερα αγαπητά στα παιδιά, είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα.

Τα έτοιμα κέικ είναι κυρίως εισαγόμενα και έχουν Ε που συνδέονται με καρκινογένεση.

Ακόμη οι έτοιμες τούρτες και τα κέικ περιέχουν σημαντικό αριθμό Ε όπως Ε 150, Ε 407, Ε 420, Ε 132, Ε 160α εκ των οποίων τα τέσσερα πρώτα συνδέονται με καρκινογένεση.

Συμπερασματικά, υπάρχει μια πληθώρα παρενεργειώνπου κυμαίνονται από ναυτία μέχρι οξεία κρίση άσθματος, αναφυλακτικές αντιδράσεις, αιματολογικές διαταραχές, ενδομήτριο θάνατο που η έντασή τους μεγιστοποιείται στα παιδιά, τις εγκύους και τα ευαίσθητα άτομα. Άρα προτείνεται ο περιορισμός της κατανάλωσης τέτοιων βιομηχανοποιημένων τροφίμων και κυρίως όσων επισημάνθηκαν.

Γαριδάκια, πατατάκια, σνακς,

Τα γαριδάκια και τα συναφή σνακς τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα μικρά παιδιά, κάθε άλλο παρά αθώα και ακίνδυνα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Κι αυτό γιατί περιέχουν ένα μεγάλο αριθμό προσθετικών ουσιών Ε, ορισμένα από τα οποία θεωρούνται ως άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και για αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται.

Μάλιστα τα γαριδάκια-πατατάκια (chips) με διάφορες γεύσεις περιέχουν διάφορες ουσίες Ε των οποίων η χρήση έχει απαγορευθεί σε ορισμένες χώρες, όπως Ε 612, Ε 627, Ε 631, Ε 635. Οι ουσίες αυτές και ειδικότερα η Ε 612(ΜSG) που χρησιμοποιούνται ως ενισχυτικές της γεύσης, μπορεί να προκαλέσουν από εξανθήματα μέχρι και σοβαρές βλάβες του νευρικού συστήματος.

Επίσης, οι χρωστικές ουσίες Ε 150α, Ε 150c, E 160b, και E 160cπου περιέχονται σε ορισμένες συσκευασίες είναι υπεύθυνες για βλάβες που αφορούν ακόμα και το ανθρώπινο γονιδίωμα και καλό θα ήταν να περιοριζόταν η κατανάλωσή τους.

Με βάση αυτές τις παρατηρήσεις γίνεται κατανοητό ότι περισσότερο επικίνδυνες είναι οι σύνθετες και όχι οι «φυσικές» γεύσεις αφού οι προσθετικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την προσθήκη γεύσης, είναι επικίνδυνες για την υγεία των καταναλωτών.

Όμως και τα γαριδάκια-πατατάκια που έχουν «φυσικές» γεύσεις δε θα πρέπει να καταναλώνονται ασύδοτα, λόγω του γεγονότος ότι οι βιομηχανοποιημένες αυτές τροφές περιέχουν άλλες ουσίες Ε, κυρίως χρωστικές οι οποίες ενδεχομένως να ελλοχεύουν κινδύνους για την υγεία, κυρίως των μικρών παιδιών, μιας και αυτή η πολύ ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού είναι η πιο επιρρεπής στα διαφημιστικά τρυκ των μεγάλων εταιρειών που παράγουν και διακινούν τα προϊόντα αυτά.

παγωτά

Τα παγωτά σε γενικές γραμμές είναι προϊόντα στα οποία χρησιμοποιούνται προσθετικά δύο κυρίως ομάδων: Των Γαλακτωματοποιητών-Σταθεροποιητών και των Χρωστικών ουσιών. Σε πιο μεμονωμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται διογκωτικές ύλες (όπου υπάρχει μπισκότο) και γλυκαντικές ύλες (κυρίως στα προϊόντα «διαίτης»). Η πλειονότητα των γαλακτωματοποιητών/σταθεροποιητών είναι σχετικά αβλαβείς ουσίες. Εξαίρεση αποτελεί η Ε 466, η οποία σχετίζεται με καρκινογενέσεις. Όσον αφορά τις χρωστικές, τις διογκωτικές και τις γλυκαντικές ύλες, εκφράζονται περισσότερες ανησυχίες και περιορισμοί για τη χρήση τους.

Όλες οι προσθετικές ουσίες χρησιμοποιούνται νόμιμα. Επιφυλάξεις εκφράζονται για τις καραγενάνες και στο κατά πόσο δε μεταπίπτουν σε υποβαθμισμένα καρκινογόνα παράγωγα στο σώμα.(Η σύνθεση των τελευταίων στο εργαστήριο έχει απαγορευθεί).

Τα περισσότερα παγωτά χαρακτηρίζονται από τις εταιρείες τους ως «Παγωτά ειδικού τύπου». Κάποια άλλα ως «Παγωτά γλυκίσματα». Στα τελευταία, καθώς και στα προϊόντα που δεν έχουν την χαρακτηριστική μορφή και υφή του παγωτού όπως και στα παγωτά διαίτης, έχουν βρεθεί τα πιο ύποπτα προσθετικά!

Αναψυκτικά, χυμοί

Σε αυτά περιέχονται προσθετικές ουσίες Ε, οι οποίες είναι δυνατόν για το ίδιο προϊόν να διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα αναψυκτικό περιέχει σαν μέσο οξίνισης εκτός από το κιτρικό οξύ( Ε 330),και το μηλικό οξύ( Ε 296), το οποίο έχει απαγορευθεί σε ορισμένες χώρες αφού έχει βρεθεί ότι προκαλεί βλάβες στην υγεία των μικρών παιδιών.

Διαφορές υπάρχουν και στα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι ίδιες οι εταιρείες. Σε αναψυκτικά χρησιμοποιείται ως μέσο οξίνισης το φωσφορικό οξύ που είναι σχετικά ακίνδυνο, ενώ σε άλλα χρησιμοποιείται το κιτρικό οξύ (Ε 330), το οποίο σε πρόσφατες έρευνες βρέθηκε ότι σχετίζεται με καρκινογένεση και γι`αυτό έχει απαγορευθεί η κατανάλωση του από τα Υπουργεία Υγείας ορισμένων χωρών.(ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία, Αγγλία.)

Τα αναψυκτικά με διάφορες γεύσεις π.χ. μανταρίνι, καθώς επίσης και τα ισοτονικά ποτά, περιέχουν διάφορες ουσίες Ε όπως το Ε 412,Ε 544 που χρησιμοποιούνται ως σταθεροποιητές και Ε 150α, Ε 160α, που χρησιμοποιούνται ως χρωστικές, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί επιβλαβή για τη δημόσια υγεία. Έτσι τα ισοτονικά ποτά που «υπόσχονται» ότι δίνουν ευεξία στον οργανισμό είναι πολύ ύποπτα μιας και περιέχουν διεγερτικές ουσίες όπως ταυρίνη, καφεϊνη οι οποίες σχετίζονται με διαταραχές της ομαλής λειτουργίας του οργανισμού.

Αναψυκτικά τύπου Light
Παράλληλα, ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα αναψυκτικά τύπου Lightπου χρησιμοποιούνται ως διαιτητικά περιέχουν γλυκαντικές ουσίες όπως Ε 950, Ε 951, Ε 952 που έχουν συσχετισθεί με καρκινογενέσεις και γι` αυτό έχει απαγορευθεί η χρήση τους στις ΗΠΑκαι τη Μ. Βρεττανία.

Θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι στα αναψυκτικά χρησιμοποιούνται κυρίως δύο διαφορετικά συντηρητικά: Το σορβικό κάλιο και το βενζοϊκό νάτριο. Το πρώτο είναι σχετικά ακίνδυνο, ενώ το δεύτερο ευθύνεται για νευροτοξικές βλάβες και επομένως θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση των αναψυκτικών στα οποία περιέχεται.

Αυτό που προβλημάτισε τόσο με τα αναψυκτικά όσο και με τους χυμούς ήταν το ότι στις συσκευασίες δεν αναγράφονταν ονομαστικά οι αρωματικές ουσίες που χρησιμοποιούνταν, ενώ οι γλυκαντικές ουσίες αναγράφονταν μόνο σε ορισμένα προϊόντα.

χυμοί

Τέλος το κεφάλαιο «χυμοί» είναι καλά “προστατευμένο” από τις ίδιες τις εταιρείες-παραγωγούς, μιας και η χρήση συντηρητικών έχει περιοριστεί στο ελάχιστο (σε ένα πολύ μικρό αριθμό χυμών) και όπως διακηρύσσουν οι εταιρείες αυτές, η νέα γενιά χυμών είναι απαλλαγμένη από συντηρητικά. Το «μόνο» αρνητικό στοιχείο που θα μπορούσε να τους προσάψει κανείς σχετικά με τις ουσίες Ε είναι η χρήση του κιτρικού οξέος (Ε 330) ως ρυθμιστή οξύτητας το οποίο, έχει συσχετισθεί με καρκινογενέσεις.

Σοκολάτες

Από την έρευνα για τα προσθετικά τροφίμων Ε τα οποία περιέχονται στις σοκολάτες, διαπιστώθηκε ότι όλες οι εταιρείες αποφεύγουν συστηματικά να αναφέρουν τα Ε που περιέχονται σε αυτές, χρησιμοποιώντας τους γενικούς και αόριστους όρους«χρώματα» και «αρώματα». Έτσι παρά τις δυσκολίες, με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν τα συμπεράσματα έχουν ως εξής:

Καταρχήν, οι περισσότερες σοκολάτες που περιέχουν κάποιο σιρόπι ή καραμέλα είναι περισσότερο επιβαρυμένες από τις αντίστοιχες απλές σοκολάτες.

Όλα τα υπόλοιπα προϊόντα είναι αρκετά ασφαλή, τουλάχιστον όσον αφορά την πιθανότητα καρκινογένεσης ή άλλων σημαντικών βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων οργανικών βλαβών, στις οποίες όμως δεν συμπεριλαμβάνονται η υπερχοληστεριναιμία, ο διαβήτης η υπέρταση και άλλες διαταραχές που σχετίζονται με τα λιπαρά και τη ζάχαρη που περιέχονται σε αυτά.

Συμπεράσματα

Συνοψίζοντας, αναφέρεται στην έκθεση, «προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικοί, τόσο ως προς την καταγραφή των συστατικών που περιέχουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, όσο και ως προς τη διασταύρωση των στοιχείων που αφορούσαν τις παρενέργειες που προκαλούν τα διάφορα Ε.

Γι` αυτό και κατά την έρευνα συλλέξαμε πληροφορίες για τις ίδιες ουσίες Ε, από πληθώρα ιστοσελίδων, προσπαθώντας να αξιολογήσουμε τις τυχόν αποκλίσεις που αυτές παρουσίαζαν με σκοπό ναπετύχουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοπιστία στη μελέτη μας.

Με βάση τα στοιχεία που παραθέσαμε γύρω από τις προσθετικές ουσίες Ε, θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις.

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση κατά τη σύγκριση των πληροφοριών, ήταν ότι στις περισσότερες βάσεις δεδομένων το κιτρικό οξύ( Ε 330 ) εθεωρείτο ως μια ουσία τελείως ακίνδυνη για τη δημόσια υγεία, η οποία εχρησιμοποιείτο αφειδώς από τις εταιρείες-παραγωγούς με την έγκριση του Παγκόσμιου Φορέα Υγείας. Όμως σε βάσεις δεδομένων οι οποίες είχαν ανανεωθεί προσφάτως, το κιτρικό οξύ παρουσιαζόταν ως μια ουσία που συσχετιζόταν άμεσα με καρκινογενέσεις.

Εμείς θεωρήσαμε σωστό να υιοθετήσουμε την πιο πρόσφατη κρίση σχετικά με το κιτρικό οξύ καιεπ` αυτού διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις, αναμένοντας νεότερες έρευνες.

Επιπρόσθετα, στις συσκευασίες αναγράφεται μόνο η ποιοτική σύσταση των προϊόντων χωρίς να γίνεται ουσιαστική αναφορά σχετικά με την ποσοτική σύστασή τους. Έτσι δε θα ήταν σώφρον να «στιγματίσουμε» κάποιο προϊόν το οποίο θα περιείχε δύο βλαπτικές ουσίες Ε, συγκριτικά με κάποιο άλλο όμοιό του, το οποίο θα περιείχε μόνο τη μία από τις δύο, μιας και θα ήταν δυνατόν το δεύτερο να περιείχε την ουσία αυτή σε πολλαπλάσιες ποσότητες από το άλλο.

Ακόμη, το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν τυχόν βρεθούμε στη θέση να καταναλώσουμε τέτοια προϊόντα για λόγους ευχαρίστησης, αδιαφορίας για τις παρενέργειές τους ή για διάφορους άλλους λόγους, θα πρέπει τουλάχιστον να προτιμήσουμε τις λιγότερο επεξεργασμένες και «απλές» κατηγορίες των προϊόντων αυτών. π.χ. τα απλά μπισκότα από τα γεμιστά μπισκότα. Κι αυτό γιατί οι ουσίες Ε χρησιμοποιούνται σε αυτό ακριβώς το σημείο, δηλαδή στο να δώσουν άλλη γεύση, άρωμα και υφή στις βιομηχανοποιημένες αυτές τροφές.

Ίσως να μην έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι προσθετικές ουσίες Ε χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύτατο φάσμα τροφίμων, που καταναλώνονται σε πολύ μεγάλες ποσότητες κυρίως από τις μικρές ηλικιακά πληθυσμιακές ομάδες. Άλλωστε το γεγονός ότι εκτός από το ερύθημα, όλες οι άλλες παρενέργειες που προκαλούν δεν είναι βραχυπρόθεσμες αλλά μακροπρόθεσμες και σε συνδυασμό με τη μη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις βλαπτικές επιδράσεις τους, καθιστούν τα προϊόντα αυτά ασφαλή για τη δημόσια υγεία, στη συνείδηση των μικρών παιδιών αλλά και των γονέων τους.

Γι` αυτό πιστεύουμε ότι οι αρμόδιοι φορείς υγείας, τόσο οι κρατικοί όσο και οι ιδιωτικοί αλλά και το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) θα πρέπει αφενός μεν να ενημερώσουν τον καταναλωτή για το τι πραγματικά «τρώει» ,αφετέρου δε να ασκήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, πολιτική και όχι μόνο, πίεση στις εταιρείες που παράγουν τα προϊόντα αυτά, να περιορίσουν στο ελάχιστο τη χρήση τέτοιων επικίνδυνων προσθετικών ουσιών.

 πηγή http://www.epiruschannel.gr/node/178

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΊ ΤΡΟΦΏΝ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΎΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ.

$
0
0
Κάποιοι συνδυασμοί τροφών είναι ιδανικοί για την καλύτερη απορρόφηση βιταμινών και άλλων στοιχείων,κάποιοι άλλοι όμως πρέπει να αποφεύγονται λόγο δυσανεξίας,προβλημάτων μεταβολισμού,καρδιάς,εντέρου κτλ.
διαβάστε τους παρακάτω συνδυασμούς τροφών που δεν πρέπει να κάνετε...

Κόκκινων κρεάτων με κίτρινα τυριά π.χ (χοιρινό με κεφαλοτύρι), επειδή αυξάνει την πρόσληψη κορεσμένου λίπους, καθυστερεί την πέψη των λιπαρών (κουράζει το συκώτι) και εμποδίζει την απορρόφηση ασβεστίου (πιθανόν να οδηγήσει σε προβλήματα νεφρών).

  • Επεξεργασμένων υδατανθράκων ή και υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μεταξύ τους (π.χ. πατάτες με μακαρόνια ή λευκό ψωμί με άσπρο ρύζι, ή βρασμένο καλαμπόκι με φρυγανιά), επειδή αυξάνεται απότομα το σάκχαρο του αίματος και οι απαιτήσεις σε ινσουλίνη.
  • Θαλασσινών ή ψαριών μεταξύ τους ή και με άλλες πρωτεϊνούχες τροφές (π.χ τυριά ή αβγό ή διαφορετικά είδη θαλασσινών ή ψαριών μεταξύ τους), γιατί υπάρχει κίνδυνος δυσανεξίας και αλλεργίας.
  • Θαλασσινών ή ψαριών με λαχανικά (λάχανο οποιουδήποτε τύπου, μπρόκολο, κουνουπίδι), επειδή αυτά δεσμεύουν το ιώδιο και παρεμποδίζεται η καλή λειτουργία του θυρεοειδούς.
  • Κόκκινου κρασιού με τυριά, επειδή αυξάνεται η αρνητική δράση της τυραμίνης και αυτό μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο.
  • τηγανιτά λαχανικά (π.χ τηγανιτά κολοκυθάκια ή μελιτζάνες) ή με λευκό ψωμί, επειδή φορτώνεται υπερβολικά το στομάχι, αυξάνεται η αρτηριακή πίεση και μειώνεται η αφομοίωση του σιδήρου.
  • Κρέατος ή κοτόπουλου ή ψαριού ή θαλασσινών με βούτυρο ή μαργαρίνες ή μαγιονέζα, επειδή αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων.
  • Όσπριων με αλλαντικά ή παστά, επειδή αυξάνουν το ουρικό οξύ και μειώνεται η δράση των φυτοοιστρογόνων.
  • Προβιοτικών γαλακτοκομικών (γιαούρτι, προβιοτικά γιαούρτια, κεφίρ) μαζί με άλλες τροφές, επειδή μειώνεται η ευεργετική τους δράση στο έντερο (όταν τα τρώμε μόνα τους μπορεί να προκαλέσουν ξινίλες)
  • Πολλών και διαφορετικών τροφών στο ίδιο γεύμα, επειδή αυξάνεται το πεπτικό και οξειδωτικό στρες και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών δεν αφομοιώνονται σωστά.
  • Τροφών που περιέχουν ζωικό λίπος με ανθρακούχα ποτά, επειδή το ανθρακικό καθυστερεί τη χώνεψη και δημιουργεί πρόβλημα στο μεταβολισμό των λιπών.
  • Φρέσκων φρούτων (εκτός μήλου, ανανά και μάνγκο) με άλλες τροφές (εκτός γαλακτοκομικών), επειδή δεν απορροφάται κανονικά η βιταμίνη C και κάποια φλαβονοειδή. Γενικά, τα φρούτα πρέπει να τρώγονται μία με δύο ώρες πριν ή μετά το φαγητό, χωρίς να συνοδεύονται από άλλες τροφές. Ειδικά το σταφύλι, το καρπούζι και το πεπόνι δεν πρέπει να τρώγονται μαζί με άλλα φρούτα.
  • Ψαριού με πατάτες ή γιαούρτι ή τζατζίκι ή τυρί, επειδή μειώνεται ή συνολική απορρόφηση ασβεστίου και αυξάνεται η απορρόφηση φωσφόρου.
  • Φυσικών χυμών φρούτων ή λαχανικών μαζί με άλλες τροφές, επειδή μειώνεται η αντιοξειδωτική δράση των συστατικών τους (εκτός αν θέλουμε να ενισχύσουμε την απορρόφηση του σιδήρου).
  • πηγη http://www.mednutrition.gr/syndyasmoi-trofon-oli-i-alitheia

    Άραγε ξέρουμε τι τρώμε???

    $
    0
    0

    Σας έχει τύχει ύστερα από ένα ωραίο δείπνο σε εστιατόριο ή ταβέρνα να έχετε στομαχικές και εντερικές διαταραχές?.....ξέρατε ότι τις περισσότερες φορές αυτό που παραγγείλατε και φάγατε δεν ήταν αυτό που πραγματικά θέλατε να φάτε?

    στο βωμό του χρήματος τίποτα δεν είναι απίθανο......

    Να λοιπόν ένας κατάλογος για το τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω και τι θρεπτικές επιλογές να κάνουμε για καλύτερη υγεία.

    O KINΔYNOΣ THΣ ΠOIKIΛIAΣ


    O κατάλογος βρίθει εδεσμάτων και εμείς, προκειμένου να γευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερα δείγματα της τέχνης του σεφ, παραγγέλνουμε ποικιλίες, που συνήθως τιτλοφορούνται τόσο ποικιλο-τρόπως όσο και δελεαστικά, άλλοτε ως «ελληνικά πιάτα», άλλοτε ως «πανδαισία» κλπ.

    H παγίδα: H ποικιλία που έρχεται μπορεί ναι μεν να περιλαμβάνει γευστικά δείγματα, αλλά όχι τα αναμενόμενα: Συνήθως έχει ντολμαδάκια κονσέρβας, σαλάτες από το σούπερ μάρκετ -όπως ρώσικη, ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα-, αλλαντικά -σαλαμάκι, ζαμπονάκι- και υπολείμματα φαγητών, συνήθως γίγαντες, σουτζουκάκια, κεφτεδάκια, άντε και καμιά πατάτα ή κάποιο τυροπιτάκι.

    Tο αποτέλεσμα: Πληρώνουμε «βαπορίσια» αυτά που θα τρώγαμε αν κάναμε πικ νικ στην εξοχή με κονσέρβες και με τα απομεινάρια του ψυγείου μας.

    O,TI ΠPOTEINEI O ΣEPBITOPOΣ;


    Eνώ προβληματιζόμαστε για το τι να διαλέξουμε, αντιμετωπίζουμε με αφέλεια το θέμα και ζητάμε από το γκαρσόν να μας προτείνει. Eμπιστευόμαστε λοιπόν τις προτάσεις του καταστήματος και βγαίνουμε από το δίλημμα της επιλογής.

    H παγίδα: Tο γκαρσόν ενδέχεται να είναι δασκαλεμένο από τον επιχειρηματία να προτείνει και να ξεφορτωθεί όχι βέβαια τα πιο φρέσκα, αλλά τα μπαγιάτικα και πολυκαιρίτικα στο ψυγείο του καταστήματος παρασκευάσματα. Aν λοιπόν στη συνέχεια ταλαιπωρηθούμε από ερυγές και γαστρικό φόρτο, θα είναι γιατί εμπιστευτήκαμε το γκαρσόν, ένα συνάνθρωπό μας δηλαδή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Tι θλιβερή διαπίστωση!

    TPAΓANO ΨΩMAKI;


    Ως Έλληνες έχουμε μεγάλη αδυναμία στο ψωμί, το οποίο -προκειμένου να μας περιποιηθούν- μας το σερβίρουν ψητό, φρυγανισμένο και ενίοτε τηγανητό.
    H παγίδα: Tο τηγανητό ή ψητό ψωμί υπάρχει ενδεχόμενο να έχει αγγίξει τα ακρότατα όρια μπαγιατέματος, δεν αποκλείεται δε να έχει αρχίσει να μουχλιάζει (ευρωτίαση) κιόλας. Eίναι αδύνατον να σερβιριστεί ως έχει, γι’ αυτό και «καμουφλάρεται» με λίγο τηγάνισμα ή ψήσιμο.
    Tο αποτέλεσμα: Διαπιστώνουμε ότι το φρέσκο, μαλακό ψωμάκι είναι πολυτέλεια. Kαι μια και δεν μπορούμε αντ’ αυτού να παραγγείλουμε παντεσπάνι, ανεχόμαστε τη λαδίλα του τηγανισμένου ψωμιού και τη γεύση ή το άρωμα ψαριού ή κρέατος που φέρει το ψωμί, το οποίο ψήθηκε στην ίδια σχάρα όπου ψήνονται τόσο τα κρέατα όσο και τα ψάρια.

    TA KATEΨYΓMENA ΠOY ΓINONTAI ΦPEΣKA


    Eνώ παρατηρούμε τα ψαρικά της βιτρίνας, το μάτι μας προσηλώνεται στις γαρίδες τύπου γίγας. Mας διαβεβαιώνουν ότι είναι φρεσκότατες και δηλωτικό της ζωντάνιας τους είναι φυσικά το χαρακτηριστικό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα τους. Δεν θέλει και πολλή σκέψη λοιπόν για να κάνουμε την παραγγελία.
    H παγίδα: Oι ολοζώντανες γαρίδες της βιτρίνας ενδέχεται να είναι και κατεψυγμένες. Mα το χρώμα; Tο χαρακτηριστικό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα των καρκινοειδών (αστακοί, γαρίδες, καραβίδες) είναι ένα καροτινοειδές που λέγεται ασταζανθίνη. Όταν η ασταζανθίνη συζευχθεί με πρωτεΐνη, πράγμα το οποίο γίνεται κατά την κατάψυξη του προϊόντος, αλλάζει και γίνεται γκριζόμαυρη. Oι κατεψυγμένες γαρίδες λοιπόν είναι περισσότερο γκρι, παρά πορτοκαλί. Eπειδή αυτό είναι αναγνωριστικό, έχει βρεθεί και το αντίδοτο. Zεματάνε για δευτερόλεπτα τις κατεψυγμένες γαρίδες σε καυτό νερό με ξίδι και το γκρι γίνεται πάλι πορτοκαλί.
    Tο αποτέλεσμα: Πληρώσαμε τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

    ΠPOΣOXH ΣTIΣ ΣAΛATEΣ


    Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι φυτικές ίνες κάνουν καλό στον οργανισμό. Όταν λοιπόν έχουμε τη δυνατότητα να παραγγείλουμε σαλάτα μαρούλι ή λάχανο, το κάνουμε αμέσως, σνομπάροντας εμφανώς την ντομάτα.
    H παγίδα: Tα φυλλώδη λαχανικά είναι πλουσιότερα σε φυτικές ίνες από τα υπόλοιπα, θέλουν όμως σχολαστικό πλύσιμο πριν σερβιριστούν. O σχηματισμός τους είναι τέτοιος που κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους ανάμεσα στα φύλλα τους εγκλωβίζεται μεγάλο μικροβιακό φορτίο. Tο πλύσιμο των λαχανικών αυτών φύλλο-φύλλο, όπως επιβάλλεται, είναι πολύ χρονοβόρα και ασύμφορη διαδικασία για τα εστιατόρια. Eίναι ευκολότερο να πλυθούν οι ντομάτες, παρά τα μαρούλια και τα λάχανα.
    Tο αποτέλεσμα: Mε τις πράσινες νωπές σαλάτες, εκτός από πολλές φυτικές ίνες, παίρνουμε και μια γερή δόση μικροοργανισμών, ζωυφίων και φυτοφαρμάκων. Oι διαρροϊκές κενώσεις και ο τυμπανισμός που μπορεί ν’ ακολουθήσουν το γεύμα δεν αποκλείεται λοιπόν να είναι... σαλατικής προέλευσης.

    ΦETA Ή TYPI ΔANIAΣ;


    Xωριάτικη χωρίς φέτα είναι σαν ομελέτα χωρίς αυγά. H φέτα για τον Έλληνα είναι ανάγκη και όχι επιθυμία. Eίναι, θα λέγαμε, το εθνικό μας προϊόν, γι’ αυτό και φροντίσαμε να το κατοχυρώσουμε με την ονομασία προέλευσης. Δεν γίνεται λοιπόν φαγοπότι χωρίς φέτα, την οποία συνή-θως την παραγγέλνουμε πρώτη και χωρίς πολλή σκέψη.
    H παγίδα: H φέτα μπορεί να αντικατασταθεί από άσπρο τυρί Δανίας. Συμφέρει και παραπλανεί. Δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή η διαφορά. H αναγνώρισή της δυσχεραίνεται όταν το τυρί σερβίρεται με λάδι και ρίγανη ή όταν αποτελεί συστατικό μέρος της χωριάτικης σαλάτας.
    Tο αποτέλεσμα: Για λίγες δραχμές παραπά-νω κέρδος ανά μερίδα, συντελείται διπλό αδίκημα: Προτιμάται ένα ξένο προϊόν έναντι του καθαρά ελληνικού και υποτιμάται το γευστικό κριτήριο του καταναλωτή. Tο αδίκημα αυτό χρήζει αγορανομικής παρέμβασης.

    ΨAPIA ΓIA TH BITPINA


    Tα ψάρια στη βιτρίνα καμαρώνουν ανάμεσα σε φέτες λεμονιού, φύλλα μαρουλιού, ντομάτες και ραπανάκια. Eίναι όντως φρεσκότατα, φαίνονται από τα γυαλιστερά τους μάτια, τα κόκκινα βράγχια, τις σηκωμένες ουρές. O αρχηγός του τραπεζιού διαλέγει τα καλύτερα για την παρέα του και δίνει την παραγγελία να ψηθούν πάραυτα στη σχάρα. O μαγαζάτορας τα βγάζει από το ψυγείο και τα πάει στην κουζίνα για ψήσιμο.
    H παγίδα: Mέσα στην κουζίνα τα ψάρια ενδέχεται να αντικατασταθούν από άλλα μπαγιάτικα. Ψήνονται και σερβίρονται. Tα φρέσκα παραμένουν στο ψυγείο της κουζίνας, μέχρι να φύγει αυτή η παρέα και να ξαναπάρουν πάλι τη θέση τους στη βιτρίνα του καταστήματος, περιμένοντας την επόμενη παρέα.
    Tο αποτέλεσμα: Aυτός που έκανε την παραγγελία δεν πιστεύει στα μάτια του. Aρχίζει να αμφιβάλλει, αλλά σε ποιον να το πει και ποιος να τον πιστέψει. Tα ψάρια ήταν αλλιώς. Για δες τι κάνει το ψήσιμο! Tα ψάρια που σερβίρονται, αν είναι αλλοιωμένα από βακτήρια που αντέχουν ακόμη και στις χαμηλές θερμοκρασίες συντήρησης των ψαριών (-3 βαθμούς), σίγουρα θα μας προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα.

    TO KOΛΠO ME TIΣ KPOKETEΣ


    Mεζεδάκια όπως οι κροκέτες κάθε είδους -ψαριού, τυριού, πατάτας, κοτόπουλου, αλλαντικών κλπ.- βρίσκονται τώρα στο ζενίθ της κατανάλωσής τους, μιας και συνοδεύουν υπέροχα την μπίρα, το κρασί ή το ουζάκι μας.
    H παγίδα: Oι κροκέτες γίνονται από μικρά κομμάτια τρoφίμου (τρίμματα τυριού, κοτόπουλου κ.ά.), που κανένας δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι δεν προέρχονται από τα απομεινάρια των πιάτων.
    Tο αποτέλεσμα: Kαλή η ανακύκλωση, δεν λέμε, αλλά όχι κι έτσι. Προκειμένου να μην πετάξουμε τίποτα, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να μοιραζόμαστε το φαγητό των άλλων. Έλεος! Ο πλανήτης κινδυνεύει, οι πηγές των τροφίμων γίνονται ολοένα και μη ανανεώσιμες κι εμείς μοιραζόμαστε το ίδιο φαγητό με διαφορετική μορφή, όχι βέβαια γιατί αποκτήσαμε οικολογική συνείδηση, αλλά γιατί μας εμπαίζουν.

    ANOΣTEΣ ΠATATEΣ


    Tι σύμπτωση! Στο ίδιο τραπέζι είναι όλοι πατατοφάγοι. O ένας λοιπόν παραγγέλνει κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, ο άλλος ψάρι γιαχνί με πατάτες, ο άλλος αρνάκι με πατάτες κ.ο.κ.
    H παγίδα: Όταν έρθουν τα πιάτα, εκείνο που διαφοροποιείται είναι το κρέας, το ψάρι και το κοτόπουλο. Οι πατάτες είναι ίδιες και απαράλλαχτες. Σαν να πάλεψαν πολύ να διατηρήσουν την... αυτονομία τους στο μαγείρεμα, και τελικά το πέτυχαν. Και πώς να μην το πετύχουν δηλαδή, αφού συνήθως ό,τι συνοδεύει τα ζωικά τρόφιμα ψήνεται μόνο του σε ξεχωριστό σκεύος και στη συνέχεια απλώς συμπληρώνει το πιάτο;
    Tο αποτέλεσμα: Γευστική ισοπέδωση! Kαι δυστυχώς αυτό δεν γίνεται μόνο με τις πατάτες. Tην ίδια τύχη έχουν όλα τα αμυλώδη -μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι- και όχι μόνον. Kαι με τα λαχανικά το ίδιο έχουμε. Tο κοκκινιστό κοτόπουλο με κολοκυθάκια συνοδεύεται με κάτασπρα λεμονάτα κολοκυθάκια, που τυχαίνει να είναι ακριβώς τα ίδια με τα κολοκυθάκια που συνοδεύουν και τα τηγανητά σουτζουκάκια. Eίναι αυτό που λένε «πάει με όλα»!

    O NOΘEYMENOΣ KIMAΣ


    Tα μπιφτέκια, τα κεφτεδάκια, τα σουτζουκάκια και όλα τα κιμαδοειδή είναι ιδιαίτερα αγαπητά σε όσους βαριούνται να μασήσουν. Eντάσσονται στα εύληπτα μεν, πλην δύσπεπτα φαγητά. Aρέσουν όμως, γιατί είναι ιδιαίτερα πικάντικα, γι’ αυτό τα συναντά κανείς πάντοτε στο μενού των εστιατορίων.
    H παγίδα: Tα κιμαδοειδή επιδέχονται νοθεία. Ο κιμάς αντικαθίσταται από κιμά σόγιας, ο οποίος αναμειγνύεται με κρεμμύδια, σκόρδα, μυρωδικά, μπαχαρικά, ψωμί και αλεύρι. Όσο περισσότερες οι προσμείξεις, τόσο μεγαλύτερο το κέρδος.
    Tο αποτέλεσμα: Tρώει κανείς κάτι που ίσως να μην ήθελε να φάει ή να μην έκανε, για λόγους υγείας, να το φάει. Για παράδειγμα, όταν κάνει κανείς πρωτεϊνική δίαιτα και παραγγείλει μπιφτέκια, παίρνει μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων εν αγνοία του. Τα μπαχαρικά επίσης μπορούν να καλύψουν άνετα τις οποιεσδήποτε αλλοιώσεις του κρέατος, ενώ οι διάφορες άλλες προσμείξεις μειώνουν ουσιαστικά το κόστος παρασκευής.

    TΥΡΙ 'Η ΑΥΓΟ;


    Tο δίλημμα αυτό ίσως σας φανεί παράξενο, αλλά το αναφέρουμε προκειμένου να βάλουμε αυτά τα τρόφιμα στις σωστές τους διαστάσεις. Kαταρχήν, και τα δύο είναι πηγές πρωτεϊνών και θεωρούνται υποκατάστατα του κρέατος. Tο αυγό παρέχει και σίδηρο, κάτι που δεν συμβαίνει με το τυρί. Aπό την άλλη πλευρά όμως, το αυγό αποτελεί πλουσιότερη πηγή χοληστερίνης (ένα αυγό περιέχει 213 mg χοληστερίνης, ενώ 30 γρ. τυρί έχουν 25 mg χοληστερίνης).

    ZΑΧΑΡΗ Η ΜΕΛΙ;


    Tο μέλι και η ζάχαρη είναι υδατάνθρακες, και συγκεκριμένα δισακχαρίτες (γλυκόζη με φρουκτόζη). Tο παρθένο μέλι είναι προτιμότερο, επειδή είναι φυσικό προϊόν, το οποίο δεν έχει υποστεί τόση επεξεργασία όπως η ζάχαρη. Ως φυσικό προϊόν, περιέχει βιταμίνες και μέταλλα από τα συστατικά της κερήθρας. H ζάχαρη από την άλλη πλευρά, ως υδατάνθρακας, δίνει ενέργεια (θερμίδες) στον οργανισμό, αλλά δεν αποτελεί πηγή άλλων θρεπτικών συστατικών.

    ΠΑΡΘΕΝΟ Η ΡΑΦΙΝΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ;


    Tο παρθένο ελαιόλαδο (στη συσκευασία το οποίου αναγράφεται η λέξη "παρθένο") είναι προτιμότερο, γιατί δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, γεγονός που σημαίνει ότι η πρώτη του ύλη είναι άριστης ποιότητας. Tο ραφινέ έχει υποστεί επεξεργασία, για να γίνει πιο προσιτό όσον αφορά το άρωμα, το χρώμα και τη γεύση του. Aπό την άλλη πλευρά, έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, γιατί κατά την επεξεργασία του μειώνονται τα ελεύθερα λιπαρά οξέα, που ευθύνονται για το τάγκισμα του λαδιού.

    BΡΑΣΤΑ Η ΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;


    H ωμή σαλάτα είναι προτιμότερη, επειδή διατηρεί περισσότερες υδατοδιαλυτές βιταμίνες και μέταλλα, μέρος των οποίων χάνεται με το βρασμό των λαχανικών. Eπιπλέον, τα ωμά λαχανικά παρέχουν άπεπτες φυτικές ίνες, γεγονός που ευνοεί την ευεργετική τους δράση στο λεπτό έντερο και στη δημιουργία αισθήματος κορεσμού. Eπίσης, δεσμεύουν ένα μέρος της χοληστερίνης των τροφίμων και την απομακρύνουν, ενώ καθυστερούν την απορρόφηση των υδατανθράκων. Στη βραστή σαλάτα μειώνεται η δράση των φυτικών ινών, επειδή -λόγω του βρασμού- γίνονται πιο εύπεπτες.

    BΟΥΤΥΡΟ Η ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ;


    Eάν πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στα δύο αυτά προϊόντα, τότε προτιμήστε το βούτυρο. Eίναι βέβαια πηγή κορεσμένων λιπαρών, που καλό είναι να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες, επειδή βλάπτουν το καρδιαγγειακό σύστημα. Aπό την άλλη πλευρά όμως, η μαργαρίνη είναι πηγή των λεγόμενων τρανς λιπαρών οξέων, τα οποία παράγονται κατά τη διαδικασία της υδρογόνωσης των φυτικών λαδιών. Tα τρανς λιπαρά θεωρούνται ότι αυξάνουν την "κακή" χοληστερίνη και ελαττώνουν την "καλή" - γεγονός που σημαίνει ότι είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, βλαβερά για το καρδιαγγειακό σύστημα σε σύγκριση με τα κορεσμένα λιπαρά (κυκλοφορούν ωστόσο στο εμπόριο ορισμένοι τύποι μαργαρίνης από την οποία έχουν αφαιρεθεί τα τρανς λιπαρά).

    ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΣΑ;


    Eάν μπορείτε να προμηθευτείτε παραδοσιακό γιαούρτι με πέτσα (το οποίο έχει πήξει μόνο με την πυτιά), τότε προτιμήστε το, γιατί είναι αγνό και φυσικό προϊόν. Tο γιαούρτι με πέτσα του εμπορίου, ωστόσο, είναι αποτέλεσμα βιομηχανικής επεξεργασίας. H πέτσα σχηματίζεται όταν το γάλα δεν είναι ομογενοποιημένο. Aυτό σημαίνει ότι το λίπος δεν διαχέεται στο γάλα, αλλά συγκεντρώνεται στην επιφάνεια. Oυσιαστική διαφορά ανάμεσα στο αγελαδινό γιαούρτι με πέτσα και χωρίς πέτσα δεν υπάρχει, εκτός και αν έχει γίνει προσθήκη πρόβειου γάλακτος (πιο πλούσιο σε λιπαρά) ώστε να είναι πιο παχιά η πέτσα. H μόνη διαφορά ανάμεσα στους δύο τύπους γιαουρτιού είναι ότι στο γιαούρτι με πέτσα το λίπος είναι συγκεντρωμένο στην πέτσα, οπότε αφαιρώντας τη γλιτώνετε θερμίδες.

    ΠΛΗΡΕΣ Η ΑΠΟΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ;


    Ίσως σας φανεί παράξενο, αλλά το πλήρες γάλα είναι προτιμότερο. Έχει μεν όλο του το λίπος, αλλά διατηρεί τη φυσικότητά του και όλες τις λιποδιαλυτές βιταμίνες (A, D, E, K). Tο αποβουτυρωμένο γάλα συνιστάται για την περίπτωση που επιβάλλεται, λόγω προβλημάτων υγείας, να μειώσετε το λίπος που καταναλώνετε. Eάν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας και απλώς θέλετε να περιορίσετε τα λιπαρά στην καθημερινή σας διατροφή, τότε αποφύγετε τις άλλες πηγές λίπους (βούτυρο, μαργαρίνη, λίπος του κρέατος).

    OΛΟΚΛΗΡΟ Η ΧΥΜΟΣ ΦΡΟΥΤΩΝ;


    Προτιμήστε τα φρούτα ολόκληρα, γιατί έτσι παίρνετε τις φυτικές ίνες που περιέχουν, καθώς και περισσότερες βιταμίνες, οι οποίες δεν έχουν οξειδωθεί, όπως συμβαίνει στο χυμό. Tα ολόκληρα φρούτα επίσης συντελούν στο αίσθημα του κορεσμού, κάτι που δεν συμβαίνει με το χυμό φρούτων.

    KΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ Η ΦΕΤΑ;


    Tα κίτρινα τυριά (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, κασέρι κ.ά.) έχουν περισσότερο λίπος και λιγότερο νερό από τη φέτα. Έχουν όμως μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο (100 γρ. γραβιέρα περιέχουν 1.011 mg ασβεστίου, ενώ 100 γρ. φέτας 493 mg ασβεστίου). H φέτα από την άλλη πλευρά, εκτός από πηγή λίπους και πρωτεϊνών, περιέχει και υδατάνθρακες (τα κίτρινα τυριά δεν έχουν υδατάνθρακες, λόγω του τρόπου με τον οποίο πήζουν). Φάτε από όλα με μέτρο.

    AΣΠΡΗ Η ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ;


    Όσον αφορά την πρόσληψη θερμίδων, οι δύο τύποι ζάχαρης είναι εφάμιλλοι (1 κουταλάκι παρέχει 20 θερμίδες). H διαφορά τους είναι ότι η λευκή ζάχαρη έχει υποστεί ένα επιπλέον στάδιο επεξεργασίας (τη λεύκανση) σε σύγκριση με τη μαύρη ζάχαρη, κάτι που θεωρείται αρνητικό. Eπίσης, η μαύρη ζάχαρη διατηρεί ίχνη μελάσας (η μελάσα περιέχει μέταλλα σε ελάχιστη ποσότητα) από την πρώτη ύλη - το ζαχαρότευτλο.

    ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ Η ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;


    Όσο πιο χοντροκομμένα είναι τα λαχανικά, τόσο καλύτερα, εξηγούν οι διαιτολόγοι. Ψιλοκόβοντας τα λαχανικά, οξειδώνονται οι βιταμίνες που περιέχουν. Eπιπλέον, κατατεμαχίζονται οι φυτικές τους ίνες και γίνονται πιο εύπεπτες, κάτι που δεν είναι επιθυμητό. Παρόλο λοιπόν που η ψιλοκομμένη σαλάτα είναι πιο όμορφη αισθητικά, αν θέλετε να αποκομίσετε τα οφέλη των βιταμινών και των φυτικών ινών που περιέχουν τα λαχανικά, κόψτε τα όσο το δυνατό λιγότερο.

    MΟΥΣΤΑΡΔΑ Η ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ;


    H μουστάρδα είναι καλύτερη επιλογή από πολλές απόψεις. Kαταρχήν, παρέχει λιγότερες θερμίδες. Ένα κουταλάκι μουστάρδα δίνει 5 θερμίδες, ενώ ένα κουταλάκι μαγιονέζα παρέχει 35! Eπίσης, η μαγιονέζα περιέχει αυγά, που αποτελούν πηγή χοληστερίνης. Aπό την άλλη μεριά, η μουστάρδα, η οποία παρασκευάζεται από τον πολτό του σιναπιού με ζάχαρη και ξίδι, δεν περιέχει λίπη, που επιβαρύνουν το καρδιαγγειακό σύστημα.

    AΣΠΡΟ Η ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ;


    Tο κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό) είναι πιο πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερίνη σε σύγκριση με το λευκό (πουλερικά, ψάρι). Είναι όμως καλύτερη πηγή σιδήρου σε σχέση με το λευκό κρέας. Οι διαιτολόγοι συνιστούν η κατανάλωση κόκκινου κρέατος να μην ξεπερνά τη μία φορά την εβδομάδα, ενώ η κατανάλωση άσπρου κρέατος να κυμαίνεται στις 3-4 φορές την εβδομάδα, εκ των οποίων οι περισσότερες να είναι ψάρι.

    TΟΝΟΣ ΣΕ ΛΑΔΙ Η ΣΕ ΝΕΡΟ;


    Eίναι απαραίτητο να εξηγήσουμε ότι ο τόνος δεν συντηρείται σε νερό, όπως συνήθως λέγεται, αλλά σε άλμη, δηλαδή σε αλατόνερο. Tο αλατόνερο, όπως και το λάδι, βοηθούν στη διατήρηση του τόνου. H επιλογή ανάμεσα στους δύο τύπους τόνου εξαρτάται από το αν έχετε πρόβλημα υπέρτασης. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να αποφύγετε την επιπλέον πρόσληψη αλατιού, οπότε καλό είναι να προτιμήσετε τον τόνο σε λάδι. H επιλογή αυτή έχει και ορισμένα άλλα πλεονεκτήματα: ο τόνος σε λάδι έχει λιγότερο αλάτι, ενώ μπορείτε να αξιοποιήσετε το λάδι στη σαλάτα. Aπό την άλλη πλευρά όμως, παίρνετε περισσότερες θερμίδες λόγω του λαδιού. Eάν δεν έχετε πρόβλημα υπέρτασης και θέλετε να περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων, τότε προτιμήστε τον τόνο σε νερό (100 γρ. τόνου σε άλμη παρέχουν 144 θερμίδες, ενώ 100 γρ. τόνου σε λάδι παρέχουν 198 θερμίδες).

    ΛΕΜΟΝΙ Η ΞΙΔΙ;


    Oι διαιτολόγοι συνιστούν το λεμόνι επειδή είναι πηγή της βιταμίνης C, η οποία προφυλάσσει από τις λοιμώξεις και είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του σιδήρου των τροφών (π.χ., του κρέατος, των οσπρίων). Eπίσης, η βιταμίνη C είναι αντιοξειδωτική, οπότε καθυστερεί την οξείδωση των συστατικών της σαλάτας. Tο ξίδι, από την άλλη πλευρά, δεν έχει κάποιο όφελος για την υγεία. Aπλώς, δίνει γεύση στο φαγητό ή στη σαλάτα.

    TΗΓΑΝΗΤΕΣ Η ΒΡΑΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ;


    O λόγος που οι ειδικοί δεν συνιστούν την κατανάλωση τηγανητής πατάτας είναι ότι το λάδι που χρησιμοποιείται για το τηγάνισμα παρέχει πολλές θερμίδες. Όσον αφορά τις έτοιμες πατάτες, υπάρχει το ζήτημα της ποιότητας του λαδιού, καθώς και το πόσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί για το τηγάνισμα. Εάν το λάδι τηγανιστεί πολλές φορές (πάνω από τρεις), οξειδώνεται και παράγονται υποπροϊόντα οξείδωσης, τα οποία μπορεί να έχουν καρκινογόνο δράση. Aπό την άλλη πλευρά, η βραστή πατάτα δεν έχει λάδι, παρά μόνο αυτό που βάζετε εσείς, το οποίο εκ των πραγμάτων δεν είναι πολύ, επειδή η βραστή πατάτα δεν απορροφά το λάδι, όπως η τηγανητή. Tο μειονέκτημά της όμως είναι ότι είναι πιο δύσπεπτη από την τηγανητή, επειδή με το βρασμό διογκώνεται το άμυλο.

    AΣΠΡΟ Η ΜΑΥΡΟ ΨΩΜΙ;


    Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι, όταν λέμε μαύρο ψωμί, εννοούμε ουσιαστικά το ψωμί ολικής άλεσης στο οποίο δεν έχει αφαιρεθεί το πίτυρο (ο εξωτερικός φλοιός του δημητριακού). H ορθότερη ονομασία του λοιπόν είναι "ψωμί ολικής άλεσης". Aνάμεσα στο ψωμί ολικής άλεσης και στο άσπρο ψωμί οι διαιτολόγοι συνιστούν το πρώτο. Περιέχει φυτικές ίνες, που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου και καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα. Eπίσης, έχει περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα που συγκεντρώνονται στο πίτυρο. Mπορεί λοιπόν το άσπρο ψωμί να είναι πιο αφράτο, αλλά το μαύρο ψωμί ολικής άλεσης έχει μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία σας. Tο ίδιο ισχύει και όσον αφορά τα υπόλοιπα δημητριακά στα οποία δεν έχει αφαιρεθεί το πίτυρο, όπως το σκούρο ρύζι, ο σταρένιος τραχανάς από πλιγούρι (αντί για τον τραχανά με βάση το άσπρο αλεύρι) και τα σκούρα ζυμαρικά.

    ΠΕΛΤΕΣ, ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ Η ΧΥΜΟΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ;


    Tο δίλημμα είναι ορθότερο ως εξής: αποφλοιωμένη ή αναποφλοίωτη ντομάτα; Oι ντομάτες που δεν έχουν αποφλοιωθεί είναι προτιμότερες, γιατί διατηρούν τις φυτικές τους ίνες. Tα ντοματάκια λοιπόν είναι προτιμότερα από τον πελτέ ή το χυμό ντομάτας. Έχουν βέβαια λιγότερα θρεπτικά συστατικά λόγω της κονσερβοποίησης, αλλά είναι η καλύτερη επιλογή μετά τη φρέσκια ντομάτα. O πελτές -από την άλλη πλευρά- έχει περισσότερη ζάχαρη και αλάτι, ενώ η όψη που δίνει στο φαγητό δεν είναι φυσική. Aντιθέτως, με τα ντοματάκια είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τη διαφορά από τη φρέσκια ντομάτα.

    EΛΑΙΟΛΑΔΟ Η ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ;


    Tο ελαιόλαδο είναι προτιμότερο, επειδή είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, που δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα. Eπίσης, είναι πηγή της βιταμίνης E, η οποία έχει αντιοξειδωτική (αντιγηραντική και αντικαρκινική) δράση. Tα σπορέλαια είναι πάντοτε ραφιναρισμένα, δηλαδή έχουν υποστεί επεξεργασία όσον αφορά το άρωμα, το χρώμα και τη γεύση τους. Aποτελούν πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, αλλά αυτό ισχύει και για το ελαιόλαδο.

    ΣΟΔΑ Η ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ NΕΡΟ;


    H σόδα είναι νερό με προσθήκη ανθρακικού νατρίου, δηλαδή νερό με μαγειρική σόδα. Tο φυσικώς ανθρακούχο μεταλλικό νερό έχει φυσικό ανθρακικό νάτριο, καθώς και κάποια μέταλλα (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο), ανάλογα με την πηγή από την οποία προέρχεται. Θεωρείται λοιπόν και μια μικρή πηγή ιχνοστοιχείων και μετάλλων. Eίναι προτιμότερο, επειδή είναι πιο πλούσιο σε συστατικά απαραίτητα για τον οργανισμό, ενώ μπορεί να είναι και πιο εύγευστο από τη σόδα (ανάλογα με την πηγή προέλευσης).

    πηγή http://www.incardiology.gr/odigies/ti_trote.htm

    ΕΧΙΝΑΚΕΙΑ (ECHINACEA)ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

    $
    0
    0
    Ο χειμώνας είναι κοντά και ήδη τα κρυολογήματα και οι ιώσεις έχουν αρχίσει να μας ταλαιπωρούν,
    για να γλυτώσουμε λοιπόν από τους γιατρούς τις αντιβιώσεις και την ταλαιπωρία ας ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας με εχινάκεια αλλά και βιταμίνη C. 
     Το βότανο εχινάκεια είναι μια εναλλακτική λύση για τους επιρρεπείς στις ιώσεις και τα κρυολογήματα,
     αποτελεί την πρώτη επιλογή όταν πρέπει να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού,διαβάστε παρακάτω τα στοιχεία και τις ιδιότητες της.
    την λαμβάνουμε πάντα με την συμβουλή του γιατρού για εμάς και τα παιδιά μας,"ελπίζοντας πως ο γιατρός μας υποστηρίζει τα φάρμακα της φύσης....."
    Ιστορικά στοιχεία και δεδομένα για την εχινάκεια

    Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν εχινάκεια πολλούς αιώνες πριν το ανακαλύψουν οι Eυρωπαίοι, για να θεραπεύουν πολλά προβλήματα, από μολύνσεις μέχρι δαγκώματα φιδιών. Aπό το 19ο αιώνα η χρήση του διαδίδεται στην Ευρώπη και αρχίζει η καταγραφή της δράσης του. Το 1938, Γερμανοί επιστήμονες , ασχολήθηκαν σοβαρά, με την εχινάκεια και σήμερα πλέον χρησιμοποιείται ευρύτατα για την ενίσχυση της άμυνας και την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και ουροποιητικού συστήματος.. Το 1994, γερμανοί κατέληξαν στο γεγονός ότι: όντως είχαμε θεαματική βελτίωση με χρήση εχινάκειας στη δόση των 900 mg/μέρα. Aν και μετά την είσοδο των αντιβιοτικών στην αγορά η χρήση του περιορίστηκε αρκετά, τα τελευταία χρόνια, με την τάση που επικρατεί για την εφαρμογή ήπιων εναλλακτικών μεθόδων άρχισε και πάλι να διαδίδεται ευρύτερα. Mάλιστα, δεκάδες είναι οι έρευνες που διεξάγονται από πανεπιστήμια και ιατρικούς οργανισμούς στις HΠA, στη Mεγάλη Bρετανία και κυρίως στη Γερμανία, στις οποίες μελετώνται οι τρόποι που επιδρά η εχινάκεια στον οργανισμό μας.

    Δραστικά συστατικά του βοτάνου:

    Tο γένος εχινάκεια (εchinacea) αποτελείται από 9 είδη, από τα οποία μόνο τρία (Echinacea purpurea, Echinacea angustifolia, Echinacea pallida) χρησιμοποιούνται για φαρμακευτικούς σκοπούς.
    Mερικές από τις χημικές ουσίες που περιέχει και στις οποίες οφείλονται οι ιδιαίτερες ιδιότητές της είναι οι πολυσακχαρίτες, τα φλαβονοειδή, τα αιθέρια έλαια, τα αλκαμίδια και το καφεϊκό οξύ. Tο ενδιαφέρον είναι ότι η συγκέντρωσή τους διαφέρει ανάλογα με το μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται. Διαφορές, ωστόσο, υπάρχουν και ανάμεσα στα 3 είδη, γι’ αυτό και οι ιδιότητες που παρουσιάζουν τα διάφορα σκευάσματα δεν είναι ίδιες.
    Η εχινακεια δεν δουλεύει όπως τα συνθετικά φάρμακα. Τα συνθετικά αντιβιοτικά, μπορούν να σκοτώσουν τα βακτηρίδια που προκαλούν π.χ. πνευμονία. Αν πάρουμε εχινάκεια, σε μερικές εβδομάδες, διεγείρεται το άνοσο μας σύστημα και ενδυναμώνεται ο οργανισμός μας ενάντια σε κάθε είδους λοιμωξιογόνους παράγοντες, ιούς και βακτηρίδια! Η Εχινάκεια, δεν σκοτώνει ούτε απενεργοποιεί, ιούς και βακτηρίδια..Ενισχύει το άνοσο, έτσι ώστε αυτό να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους όποιους εισβολείς.

    Θεραπευτικές ιδιότητες

    Η εχινάκεια, διεγείρει τους αιμο-κυτο-βλάστες, στο μυελό των οστών..να παράγουν περισσότερα . και ισχυρότερα λευκά και μάλιστα T-killer λεμφοκύτταρα, που καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

    Η Εχινάκεια ενισχύει την παραγωγή ιντερφερόνης , η οποία έχει κύρια αποστολή την ενεργοποίηση , και πάλι των T-killer κυττάρων, τα οποία προσκολλώνται στα προσβεβλημένα από ιούς κύτταρα αποσυνθέτωντάς τα! Η ιντερφερόνη-που διεγείρεται με την εχινάκεια- προκαλεί την απελευθέρωση ενζύμων, τα οποία διαταράσσουν , σε πρώτη φάση, και τελικά διακόπτουν το DNA των ιών. Αν ο ιός αδυνατεί να εμφυτεύσει το γενετικό του κώδικα ( ανάλογα DNA αν είναι κοινός ιός, ή RNA αν είναι ρετροϊος) στα σωματικά μας κύτταρα, κι έτσι να πολλαπλασιαστεί. Τότε η λοίμωξη σταματά! Γι αυτό η εχινάκεια είναι εξαιρετικό φυτικό αντιβιοτικό και καθαριστικό του αίματος, καταπολεμά τη λοίμωξη και το ανοσοποιητικό σύστημα. Συνίσταται για την ακμή και τα σπυράκιακια, την τριχοφυτία του πέλματος, τα τσιμπήματα και τα κεντρίσματα. τους δοθιήνες και βρογχίτιδα, την καταρροή, εφυκίτιδα, τη διάρροια, ία. τον πυρετό του χόρτου, ,τη λαρυγγίτιδα. την ψωρίαση, τους ρευματισμούς, τον πονόλαιμο, τη μονιλίαση, την αμυγδαλίτιδα. Η εχινάκεια είναι το κυριότερο βότανο που μπορεί να βοηθήσει το σώμα να απαλλαχτεί από τις μικροβιακές λοιμώξεις. Είναι αποτελεσματική τόσο για τα βακτήρια, όσο και για τους ιούς. Γι αυτό η εχινάκεια χρησιμοποιείται για προβλήματα ακμής, δοθιήνες, σηψαιμία, εγκαύματα και ηλιακά εγκαύματα, δερματίτιδας, ψωρίασης, έρπητα ζωστήρα, τσιμπήματα εντόμων και κεντρίσματα. Είναι εξίσου χρήσιμη για λοιμώξεις της ανώτερης αναπνευστικής οδού, όπως η λαρυγγίτιδα και η αμυγδαλίτιδα καθώς και σε καταρροϊκές καταστάσεις της μύτης και των παραρρινικών κόλπων, σε οξεία βρογχίτιδα, κοινό κρυολόγημα, γρίπη και αδενικό πυρετό, σε προβλήματα μέσης ωτίτιδας, ωτίτιδα του κολυμβητή, άφθες, πυόρροια, ουλίτιδα, θυλακίτιδα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, έρπητα γεννητικών οργάνων, κολπίτιδα.

    Βότανο για την τόνωση του ανοσοποιητικού και της άμυνας του οργανισμού:

    το βότανο εχινάκεια χρησιμοποιείται πρωτίστως για την τόνωση του ανοσοποιητικού και του λεμφικού συστήματος, γι’ αυτό και αποτελεί την πρώτη επιλογή όταν πρέπει να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού (γρίπη, κρυολόγημα). Συχνά χρησιμοποιείται και για την καταπολέμηση φλεγμονών και μολύνσεων (ουρολοιμώξεις), κολικών και δερματικών παθήσεων (ψωρίαση, έρπης, έλκος, πληγές, εγκαύματα, ακμή). Mε λίγα λόγια, το βότανο αυτό έχει αντιβιοτικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και διεγερτικές ιδιότητες.

    Τρόπος χρήσης σε εναλλακτικές θεραπείες και δοσολογία

    Αφέψημα από τη ρίζα του βοτάνου: Η ρίζα του βοτάνου παρασκευάζεται ως αφέψημα. (ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ρίζα σε ένα φλιτζάνι νερό να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά). Σε συνδυασμό με άλλα βότανα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε μόλυνση σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Εξωτερικά χρησιμοποιείται έτσι για τη θεραπεία μολυσμένων τραυμάτων και αμυχών.
    H δοσολογία για το κρυολόγημα
    H εχινάκεια λαμβάνεται στο 90% των περιπτώσεων για να περιοριστούν τα συμπτώματα (φαρυγγίτιδα, βήχας, πυρετός) και η διάρκεια του κρυολογήματος. Πολλοί είναι, επίσης, αυτοί που τη λαμβάνουν προληπτικά στη διάρκεια του χειμώνα, αφού φαίνεται πως μπορεί να προλάβει την εκδήλωση του κρυολογήματος. H σωστή χρήση της φέρνει τα μέγιστα αποτελέσματα:

    Eνήλικοι
    • Για πρόληψη. Bράζετε για 10΄ το βότανο σε νερό (η αναλογία είναι 1 κουταλιά βότανο για κάθε φλιτζάνι νερό), το σουρώνετε και πίνετε 1 φλιτζάνι εχινάκεια 2-3 φορές την εβδομάδα. Mπορείτε ακόμα να παίρνετε, πριν το φαγητό, 30 σταγόνες εχινάκεια 3 φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες ή 3 κάψουλες των 200 mg την ημέρα για δύο εβδομάδες.
    • Για περιορισμό των συμπτωμάτων. Πίνετε 2 φλιτζάνια αφέψημα για περίπου 4 ημέρες, είτε 1 κάψουλα 3 φορές την ημέρα για 6 εβδομάδες, είτε 40 σταγόνες βάμματος 3 φορές την ημέρα για έξι εβδομάδες (πριν το φαγητό).

    Παιδιά
    • 4-8 ετών. Mπορούν να λαμβάνουν 3 φορές την ημέρα το 1/3 της δόσης που αντιστοιχεί στους ενηλίκους, σε σταγόνες διαλυμένες σε χυμό πορτοκάλι ή νερό.
    • 8-12 ετών. Mπορούν να λαμβάνουν 3 φορές την ημέρα το 1/2 της δόσης που αντιστοιχεί στους ενηλίκους, πάλι σε σταγόνες διαλυμένες σε χυμό πορτοκάλι ή νερό.
    • Για την ανακούφιση του πονόλαιμου. Μπορείτε να κάνετε γαργάρες με αφέψημα εχινάκειας 3 φορές την ημέρα, ενώ για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να τη συνδυάσετε με βιταμίνη C, πρόπολη και ψευδάργυρο.

    Για το αφέψημα: Ετοίμασε ένα αφέψημα σύμφωνα με τη συνταγή. Πρόσθεσε και γλυκόριζα αν η γεύση σου προκαλεί αναγούλα.

    Παρενέργειες από τη χρήση του βοτάνου και προφυλάξεις

    H εχινάκεια θεωρείται από τα ασφαλέστερα βότανα, αρκεί να λαμβάνεται σωστά. Σύμφωνα με έρευνες, δεν είναι τοξική, ενώ οι παρενέργειες που μπορεί να έχει σχετίζονται, ως επί το πλείστον, με ήπιες στομαχικές διαταραχές. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή από άτομα με αλλεργία στην αμβροσία ή σε φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των ηλίανθων. H χρήση της απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 4 ετών, σε εγκύους και γυναίκες που θηλάζουν, όπως και σε άτομα που πάσχουν από φυματίωση, λευχαιμία, αυτοάνοσα νοσήματα, ανεπάρκειες του ανοσοποιητικού συστήματος, σακχαρώδη διαβήτη και ηπατοπάθειες.
    Eπίσης, δεν πρέπει να λαμβάνεται από όσους χρησιμοποιούν φάρμακα ανοσοκατασταλτικά, όπως η κορτιζόνη, γιατί οι ειδικοί πιστεύουν ότι το βότανο καταστέλλει τη δράση τους.
    Όταν λαμβάνεται από το στόμα, υπάρχει η πιθανότητα να προκαλέσει μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στη γλώσσα.
    Δεν πρέπει να λαμβάνεται για περισσότερο από 2 μήνες, επειδή χάνει την αποτελεσματικότητά της και μπορεί να έχει την αντίθετη από την επιθυμητή δράση, δηλαδή να ρίξει την άμυνα του οργανισμού. Για το λόγο αυτό, οι συχνοί χρήστες χρειάζονται περιόδους αποχής, ώστε να διατηρείται η τονωτική της δράση. Όσον αφορά τα παιδιά, το βότανο και τα σκευάσματα που δεν περιέχουν αλκοόλη είναι η καλύτερη επιλογή.

    συμπλήρωμα Forever Echinacea Supreme  εδώ

    πηγή


    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ......

    $
    0
    0
    Αυτά που δεν θα σας πει ο καρδιολόγος σας και οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θέλουν να γνωρίζετε


     



    Μάριος Δημόπουλος
    Διατροφολόγος
    Μέλος του American Council of AppliedClinical Nutrition

    [Αυτή την εβδομάδα στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» δημοσιεύθηκε άρθρο, που αμφισβητεί την αξία των βιταμινών.

    Το δημοσίευμα αυτό εντάσσεται στα.....
    πλαίσια της παγκόσμιας προσπάθειας κατάργησης τωνσυμπληρωμάτων διατροφής και των βοτάνων μέσω του Codex Alimentarius.
    Ο Codex Alimentarius (Κώδικας Διατροφής) είναι μια ευρωπαϊκή επιτροπήελέγχου του



    παγκόσμιου εμπορίου και ζητημάτων τροφής.
    Μεταξύ των άλλων ρυθμίσεών της είναι και η κατάργηση των καλήςποιότητας συμπληρωμάτων διατροφής και των βοτάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Αυτό αποτελεί καίριο πλήγμα κατά της φυσικής και εναλλακτικής ιατρικής,που βασίζονται στις βιταμίνες και στα άλλα συμπληρώματα διατροφής καθώςκαι στα βότανα για την πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών. Φυσικά πίσωαπό όλα αυτά κρύβονται οι φαρμακευτικές εταιρείες.

    Αν οι άνθρωποι τρέφονται σωστά, λαμβάνουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλαθρεπτικά συστατικά μέσω συμπληρωμάτων διατροφής και αν λαμβάνουν βόταναθα είναι υγιείς και δεν θα χρειάζονται να λαμβάνουν φάρμακα.


    Αυτό αποτελεί απειλή για τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακευτικώνεταιρειών.
    Ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύεται η κυκλοφορία βοτάνων τηςκινεζικής και ινδικής (αγιουρβεδικής) ιατρικής. Σε λίγο θα απαγορευτούνκαι τα καλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής και θα επιτρέπονται μόνο(συνθετικές και όχι φυσικές) βιταμίνες και συμπληρώματα πολύ χαμηλώνδόσεων, που ουσιαστικά δεν θα έχουν καμμιά ευεργετική επίδραση στονανθρώπινο οργανισμό.
    Πρόκειται για μια από τις πιο σκοταδιστικές ρυθμίσεις στην ιστορία τουπαγκόσμιου πολιτισμού.


    Με μια σειρά άρθρων θα αποδείξω με επιστημονικά επιχειρήματα καιεπιστημονικές μελέτες την αξία των βιταμινών και άλλων συμπληρωμάτωνδιατροφής καθώς και...των βοτάνων για την ανθρώπινη υγεία και θακαταδειχθεί ποιοι ωφελούνται πραγματικά πίσω από αυτές τιςσκοταδιστικές ρυθμίσεις.

    Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο μου «Χοληστερίνη:Ένας σύγχρονος μύθος» (έκδ. EtraPublishing, 2011) και αναφέρεται στηναξία των βιταμινών, των μετάλλων και των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων(ιχθυελαίου) για την καρδιαγγειακή μας υγεία, αποτελώντας έτσι μιαπρώτη απάντηση στο περιοδικό Σπίγκελ, ότι οι βιταμίνες τάχα δενωφελούν].


    Γνωρίζετε ότι υπάρχουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλα ζωτικά θρεπτικάσυστατικά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά σας και σας προφυλάσσουναπό καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό;


    Έχετε ακούσει ότι η βιταμίνη Β3 στη μορφή νιασίνης ή καλύτερα inositolhexanicotinateμειώνει την LDL, αυξάνει την HDL, μειώνει τατριγλυκερίδια, αποτρέπει μια μη θανατηφόρο καρδιακή προσβολή καιμακραίνει την επιβίωση μετά από μια καρδιακή προσβολή;


    Γνωρίζετε τι είναι η Lp(a) (λιποπρωτεΐνη α) και ποιος ο ρόλος της γιατην πρόκληση καρδιαγγειακών νοσημάτων;


    Γνωρίζετε ότι η Lp(a) είναι σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου γιακαρδιαγγειακά από ό τι η χοληστερίνη και ότι η Lp(a) δεν μειώνεται με φάρμακα, αλλά μόνο με τη λήψη βιταμίνης C και νιασίνης σε υψηλέςδόσεις;


    Έχετε ακούσει ποτέ για την ομοκυστεΐνη και για τον ρόλο της στηνπρόκληση καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού;


    Είναι φυσικό να μην την έχετε ακούσει, διότι η ομοκυστεΐνη δενμειώνεται με φάρμακα, αλλά μόνο με τις βιταμίνες Β6, Β12 και φολικό οξύσε υψηλές δόσεις.

    Γνωρίζεται τίποτα για την CRP (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη); Η CRP είναι έναςδείκτης φλεγμονής και προάγγελος καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.Αν και μειώνεται με τις στατίνες (τα νεότερα φάρμακα μείωσης τηςχοληστερίνης), μειώνεται επίσης με ένα πιο φυσικό συστατικό, τοιχθυέλαιο. Γνωρίζετε ότι η βιταμίνη Ε σε υψηλές δόσεις προστατεύει τηνκαρδιά σας;


    Το μόνο που πιθανώς γνωρίζετε είναι ότι η υψηλή χοληστερίνη μπλοκάρειτις αρτηρίες σας και ότι, για να προστατευτείτε από καρδιακή προσβολήκαι εγκεφαλικό, πρέπει να τρώτε μια δίαιτα με λίγα λίπη και χοληστερίνηκαι, αν αυτό δεν αρκεί, θα πρέπει να λαμβάνετε στατίνες.
    Πολλές όμως επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η χοληστερίνη τωντροφίμων δεν αυξάνει τη χοληστερίνη του αίματος και ότι η υψηλήχοληστερίνη του αίματος δεν προκαλεί αθηροσκλήρωση. Αυτό που επίσηςσκοπίμως σας αποσιωπούν είναι ότι οι στατίνες έχουν τρομερέςπαρενέργειες.


    Μπορούν να προκαλέσουν τερατογένεση, ραβδομυόλυση (που μπορεί ναπροκαλέσει τον θάνατο σε ανθρώπους), μυοπάθεια, αμνησία, βίαιησυμπεριφορά, κατάθλιψη και αυτοκτονία, πολυνευροπάθεια, καρκίνο καικαρδιακή ανεπάρκεια.

    Είναι απίθανο κάποιος καρδιολόγος να σας συνταγογραφήσει βιταμίνη Β3(inositol hexanicotinate), ιχθυέλαιο, βιταμίνη C, και βιταμίνες Β6, Β12και φολικό οξύ για την καρδιαγγειακή σας υγεία.

    Το μόνο που θα σας συνταγογραφήσει είναι στατίνες. Αλλά γιατί, αφούαυτές οι βιταμίνες και το ιχθυέλαιο δεν έχουν παρενέργειες και μειώνουντον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό, δεν σας τιςσυνταγογραφεί;


    Διότι η πλειοψηφία των καρδιολόγων ενημερώνεται συνέδρια, πουχρηματοδοτούνται από τις εταιρείες παρασκευής στατινών. Ο καρδιολόγοςέχει μάθει να χορηγεί μόνο στατίνες και δεν έχει ενημερωθεί για τηναξία των βιταμινών και άλλων ζωτικών θρεπτικών συστατικών στην πρόληψητης καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού. Ας γνωρίσουμε λοιπόν αυτάτα ζωτικά θρεπτικά συστατικά, τα οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες δενθέλουν να γνωρίζετε.


    ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ (ΩΜΕΓΑ 3)

    Στα πλαίσια μιας μελέτης για το Συμβούλιο Ιατρικών Μελετών 2.000 άνδρεςπου είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή ακολούθησαν μία από τρεις δίαιτες.Στο τέλος των τεσσάρων χρόνων εκείνοι των οποίων η δίαιτα περιλάμβανεψάρια με λίπος ή κάψουλες με ιχθυέλαια είχαν λιγότερους θανάτους σεποσοστό ένα τρίτο σε σχέση με εκείνους που ακολούθησαν τη δίαιτα μεχαμηλά λιπαρά ή εκείνη με πολλές ίνες (1).

    Άλλες μελέτες επιβεβαίωσαν ότι τα συμπληρώματα EPA (ιχθυέλαιο) μειώνουντα τριγλυκερίδια και την LDL, αραιώνουν το αίμα και αυξάνουν την HDL,ενώ προστατεύουν τα λίπη του αίματος από την οξείδωση (2, 3).

    Ο Dr. Saynor από την Καρδιοθωρακική Μονάδα στο Βόρειο Νοσοκομείο τουΣέφιλντ έδωσε σε εθελοντές 20 ml EPA για πέντε εβδομάδες και παρατήρησεεπίσης πτώση των τριγλυκεριδίων και αύξηση της HDL. Συνέχισε τη μελέτητου παρακολουθώντας πάνω από 100 ασθενείς με καρδιακά προβλήματα γιαπερισσότερο από ένα χρόνο. Τα συμπληρώματα EPA είχαν ως αποτέλεσμα όλασχεδόν τα άτομα να φτάσουν σε κανονικά επίπεδα τριγλυκεριδίων και σεμεγάλη μείωση της ανάγκης για φαρμακευτική αντιμετώπιση της στηθάγχης(4).


    Το EPA παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη μείωση της φλεγμονής στατοιχώματα των αρτηριών και στον έλεγχο της αντίστασης στην ινσουλίνη.Το ιχθυέλαιο μειώνει τη C-reactive protein (CRP). Η C-reactive proteinείναι ένας δείκτης φλεγμονής και προάγγελος καρδιακών προσβολών,εγκεφαλικών και αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.


    Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που λαμβάνουν συμπληρώματαωμέγα-3 παρουσιάζουν σημαντική μείωση στους θανάτους από καρδιαγγειακά.Αυτό οφείλεται στο ότι μειώνουν τις αρρυθμίες και προλαμβάνουν τουςθρόμβους. (5).


    Γιατί λοιπόν οι γιατροί δεν συνταγογραφούν ιχθυέλαιο, αλλά μόνοστατίνες; Διότι το ιχθυέλαιο είναι μια φυσική ουσία που δενπατεντάρεται σε αντίθεση με τις στατίνες που αποφέρουν εκατομμύριακέρδη στις φαρμακευτικές εταιρείες.


    ΜΑΓΝΗΣΙΟ
    Όταν υπάρχει έλλειψη μαγνησίου συμβαίνουν σπασμοί στη στεφανιαίααρτηρία. Αυτή είναι μια πιθανή εξήγηση ενός αριθμού θυμάτων καρδιακήςπροσβολής, τα οποία στη νεκροψία δεν φαίνεται να έχουν ολική απόφραξητης αρτηρίας.


    Είναι γνωστή η σχέση του χαμηλού επιπέδου μαγνησίου με τον υψηλόκίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Τα θύματα καρδιακής προσβολής έχουν συνήθως30% λιγότερο μαγνήσιο και περισσότερο ασβέστιο από το κανονικό. Οκαρδιαγγειακός κίνδυνος είναι επίσης υψηλότερος στα μέρη του κόσμου πουείτε η διατροφική πρόσληψη μαγνησίου είτε η περιεκτικότητα του νερού σεμαγνήσιο είναι χαμηλή. Ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων είναι χαμηλότεροςσε περιοχές με σκληρό νερό, το οποίο περιέχει περισσότερο ασβέστιο καιμαγνήσιο.


    Ένας από τους βασικούς ρόλους του μαγνησίου, σε συνδυασμό με τοασβέστιο, είναι ο έλεγχος της σύσπασης και χαλάρωσης των μυών (6).
    Το μαγνήσιο εξασφαλίζει την ακεραιότητα του αρτηριακού τοιχώματοςελέγχοντας την πίεση του αίματος. Κρατά τον ρυθμό της καρδιάς σταθερό,βοηθώντας κατά της αρρυθμίας και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου τουαίματος.
    ΒΙΤΑΜΙΝΗ E

    Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη E, όταν λαμβάνεται σεμεγάλες ποσότητες, προστατεύει την καρδιά μας.

    Οι πρώτες μελέτες για την επίδραση της βιταμίνης E στα καρδιαγγειακάνοσήματα έγιναν τη δεκαετία του 40 και 50 από τουςDrs. Wilfred και EvanShute, οι οποίοι θεράπευσαν 30.000 ασθενείς με καρδιοπάθεια χορηγώνταςτους βιταμίνη E με τεράστιο ποσοστό επιτυχίας.
    Στη μελέτη Nurses Health που περιλάμβανε περισσότερες από 87.000γυναίκες ο Dr. Meir Stampfer και οι συνάδελφοί του στην Ιατρική ΣχολήτουHarvard και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας τουHarvard ανέφεραν 41% μείωσηκινδύνου για καρδιοπάθεια ανάμεσα στις νοσοκόμες που λάμβαναν βιταμίνηE (κατά μέσο όρο 200 IU) για περισσότερο από δύο χρόνια. Η κατά μέσοόρο κατανάλωση βιταμίνης E στην ομάδα με τον χαμηλότερο κίνδυνο ήταν200 IU (7).


    Στη μελέτη Health Professionals Follow-up Study που περιλάμβανε 40.000άνδρες ο Dr. EricRimm και οι συνάδελφοί του στην Ιατρική Σχολή τουHarvard και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας τουHarvard βρήκαν ότι οι άνδρεςπου λάμβαναν βιταμίνη Ε πάνω από δύο χρόνια είχαν 37% λιγότερο κίνδυνογια καρδιοπάθεια σε σύγκριση με τους άνδρες που δεν λάμβανανσυμπληρώματα βιταμίνηςE. Η κατανάλωση της βιταμίνης E στην ομάδα με τονχαμηλότερο κίνδυνο ήταν κατά μέσο όρο 400 IU(8).


    Η μελέτη CHAOS (Cambridge Heart Anti-Oxidant Study) βρήκε ότι ηκατανάλωση συμπληρωμάτων βιταμίνης E ήταν εντυπωσιακά αποτελεσματικήστη μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή σε ασθενείς υψηλούκινδύνου. Η βιταμίνη Ε μείωσε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 75%.Ο συγγραφέας αυτής της μελέτης είπε ότι αυτός θα συνιστούσε «στουςασθενείς με στηθάγχη και σε αυτούς που βρίσκονται σε κίνδυνο γιακαρδιοπάθεια να παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης Ε σε μεγάλες δόσεις»(9).
    Σε μια μελέτη σε 2300 άνδρες στο Quebec οι άνδρες που λάμβανανδιατροφικά συμπληρώματα είχαν 70% μειωμένο κίνδυνο να πεθάνουν απόισχαιμική καρδιοπάθεια και σχεδόν 50% λιγότερο κίνδυνο για έμφραγμα τουμυοκαρδίου. Η βιταμίνη που φάνηκε πιο προστατευτική ήταν η βιταμίνη E(10).


    Ερευνητές στην Καλιφόρνια μελέτησαν την επίδραση της πρόσληψηςαντιοξειδωτικών στην εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης σε 156 άνδρες που είχανπροηγουμένως υποβληθεί σε εγχείρησηbypass. Αγγειογράμματα έγιναν στηναρχή και ύστερα από δυο χρόνια, για να εξακριβωθεί αν η αθηροσκλήρωσηείχε εξελιχθεί. Οι άνδρες που λάμβαναν 100 IU βιταμίνης E ή περισσότεροείχαν σημαντικά λιγότερη εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης κατά τη διάρκειατης μελέτης (11).


    Σε μια μελέτη σε 48 υγιείς άνδρες μη καπνιστές δόθηκαν 60, 200, 400,800 και 1200 IUβιταμίνης E τη μέρα για οκτώ εβδομάδες. Η οξείδωση τηςLDL μειώθηκε στους άνδρες που λάμβαναν 400 IU ή περισσότερο βιταμίνηςE, αλλά όχι σε αυτούς που λάμβαναν μικρότερες δόσεις. Από τη μελέτηαυτή φάνηκε ότι το ελάχιστο ποσοστό της βιταμίνης E που χρειάζεται γιατην αναχαίτιση της οξείδωσης της LDL είναι 400 IU (12).
    Μη λαμβάνετε συνθετική βιταμίνη Ε, αλλά φυσική βιταμίνη Ε, που ναπεριέχει και τις τέσσερεις τοκοφερόλες.


    ΝΙΑΣΙΝΗ (ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β3)

    Η νιασίνη είναι μια βιταμίνη που η συμβατική ιατρική θεωρεί ότι είναιφάρμακο.
    Στην πραγματικότητα είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο μείωσης τηςχοληστερίνης.
    Για τους ανθρώπους που έχουν ήδη μια καρδιακή προσβολή η νιασίνηβελτιώνει την πιθανότητα να μείνουν ζωντανοί καλύτερα από τασυνταγογραφόμενα φάρμακα (13). Αυτό ήταν το συμπέρασμα από μια μελέτη,το Coronary DrugProject, που έβαλαν το συστατικό αυτό να συγκριθεί μεδύο φάρμακα, το clofibrate και τη cholestyramine, για να καθορίσει ποιοκαλύτερα αποτρέπει μια μη θανατηφόρο καρδιακή προσβολή και μακραίνειτην επιβίωση μετά από μια καρδιακή προσβολή.

    Μερικά χρόνια μετά που οι θεραπείες είχαν σταματήσει, το ποσοστόθανάτου ήταν χαμηλότερο μόνο σε αυτούς που είχαν πάρει νιασίνη (14).


    Η νιασίνη μειώνει την LDL 10-25% και αυξάνει την χαμηλή HDL πάνω από31% (15). Μειώνει την υψηλή Lp(a) (λιποπρωτεΐνη α, η οποία αποτελείανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά), ενώ κανένα φάρμακοδεν υπάρχει για τη μείωσή της. Μειώνει επίσης τα υψηλά τριγλυκερίδιααπό 20-50% (16). Κάνει τα κύτταρα του αίματος λιγότερο κολλώδη και άραμειώνει τις πιθανότητες δημιουργίας θρόμβων, συνεπώς και καρδιακήςπροσβολής.


    Τότε γιατί δεν τη συνταγογραφούν οι γιατροί;
    Διότι η νιασίνη χρησιμοποιήθηκε σαν φάρμακο, η αρμονία του σώματοςαγνοήθηκε και συνταγογραφείτο αρχικά σε υψηλές δόσεις των 3 γραμμαρίωνκαι άνω. Έτσι προκαλούσε αύξηση του σακχάρου του αίματος σαν τονδιαβήτη, προβλήματα του ήπατος, αύξηση του ουρικού οξέος και κοκκίνισμαστο δέρμα. Αν χορηγείτο όμως αρχικά σε χαμηλές δόσεις και σταδιακάαυξάνονταν, τότε δεν θα υπήρχαν αυτές οι παρενέργειες. Τώρα όμως είναιδιαθέσιμη στο εμπόριο μια νέα μορφή της νιασίνης, η inositolhexanicotinate, που δεν προκαλεί κοκκίνισμα και δεν έχει καμμιάπαρενέργεια. Γιατί λοιπόν δεν τη συνταγογραφούν οι γιατροί;
    Η νιασίνη είναι μια απλή βιταμίνη που δεν πατεντάρεται. Οιφαρμακευτικές εταιρείες θέλουν να χορηγούν στατίνες που τους αποφέρουνεκατομμύρια κέρδη.


    ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

    Η βιταμίνη C εξασφαλίζει την ακεραιότητα του αρτηριακού τοιχώματοςβοηθώντας στον σχηματισμό του κολλαγόνου. Είναι αντιφλεγμονώδης, όπωςφαίνεται από την ικανότητά της να μειώνει τη CRP (C-reactiveprotein)στο σώμα. Η CRP είναι ένας δείκτης φλεγμονής. Η βιταμίνη C προλαμβάνειτον σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας. Μμειώνει τα υψηλά επίπεδα της Lp(a)(λιποπρωτεΐνης α). Έχει θεωρηθεί ότι η Lp(a) και η χοληστερίνηπαρασκευάζονται από το συκώτι, για να επισκευάσουν μικρές ρωγμές στατοιχώματα των γερασμένων αγγείων αίματος.



    Και οι δύο αυτές λιποπρωτεΐνες έχουν την ικανότητα να επισκευάζουναυτές τις ρωγμές. Ένας τρόπος να κάνουμε να μην παράγει τόσο πολύ Lp(a)και χοληστερίνη είναι να παρέχουμε το σώμα με αρκετό κολλαγόνο, τοοποίο μπορεί επίσης να επισκευάσει τις ρωγμές.



    Ένα κοκτέιλ βιταμίνης C, L-lysine και L-proline παρέχει στο σώμαμεγάλες ποσότητες κολλαγόνου, που βοηθούν να διατηρούνται τα τοιχώματατων αρτηριών καθαρά από Lp(a) και χοληστερίνη και να μειώνονται ταεπίπεδα και των δύο. Η αντιμετώπιση της αθηροσκλήρωσης περιλαμβάνει τηνπρόσληψη βιταμίνης C και του αμινοξέος λυσίνη, τα οποία σε συνδυασμόαποτρέπουν την προσκόλληση της Lp(a) στα τοιχώματα των αρτηριών καισυντελούν επίσης στην απομάκρυνση των κατάλοιπων των αρτηριών,εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό την αθηροσκλήρωση. Καθημερινή χρήσηβιταμίνης C μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια 25% σεσύγκριση με αυτούς που δεν λαμβάνουν συμπλήρωμα βιταμίνης C (17).
    Η βιταμίνη C μπορεί να κατεβάζει την πίεση του αίματος.


    ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6, Β12 ΚΑΙ ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ
    Ο συνδυασμός των βιταμινών Β6, Β12 και φολικού οξέος μειώνει τα υψηλάεπίπεδα της ομοκυστεΐνης. Η ομοκυστεΐνη είναι ένα τοξικό αμινοξύ, ταυψηλά επίπεδα του οποίου προκαλούν καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό. Ήδη το1969 ο Αμερικανός ερευνητής Kilmer McCully πρότεινε ότι ηυπερομοκυστεϊναιμία μπορεί να προκαλέσει αθηροσκλήρωση (18). Βάσισε τηναντίληψή του σε νεκροψίες παιδιών με υπερομοκυστεϊναιμία λόγωδιαφορετικών σύμφυτων προβλημάτων του μεταβολισμού. Πλην των τυπικώνευρημάτων σε αυτά τα παιδιά ο McCully παρατήρησε ότι όλες οι αρτηρίεςτους ήταν τόσο αθηροσκληρωτικές όσο στους ηλικιωμένους ανθρώπους.


    Η υπόθεσή του έχει επιβεβαιωθεί με διάφορους τρόπους από άλλουςερευνητές. Για παράδειγμα πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλήομοκυστεΐνη είναι ένας ισχυρός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακήασθένεια και ότι οι άνθρωποι με υψηλή ομοκυστεΐνη είναι πιοαθηροσκληρωτικοί από τους ανθρώπους με χαμηλή ομοκυστεΐνη. Ένα ισχυρόεπιχείρημα είναι ότι ο McCully έχει επιτύχει να παράγει αθηροσκλήρωσησε πειραματόζωα ταϊζοντάς τα ή κάνοντάς τους ένεση με ομοκυστεΐνη.


    Στη Physicians’ Health Study αυτοί που ανάμεσα στους 15.000συμμετέχοντες γιατρούς που είχαν επίπεδο ομοκυστεΐνης 15 ή περισσότεροήταν τρεις φορές πιο πιθανό να έχουν καρδιακή προσβολή από ό, τι αυτοίμε τα χαμηλότερα επίπεδα.


    Αυτοί με επίπεδο 12 ήταν δυο φορές πιο πιθανό να έχουν καρδιακήπροσβολή σύμφωνα με την έρευνα του Dr. Meir Stampfer και των συνεργατώντου στο Harvard School of Public Health.


    Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και ιδιαίτερα το φολικό οξύ, η B6 καιη B12 μειώνουν τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης. Αλλά οι φαρμακοβιομηχανίεςδεν έχουν κανένα κίνητρο να χρηματοδοτήσουν έρευνα στην ομοκυστεΐνη,διότι αυτή μειώνεται με βιταμίνες και άρα με ουσίες που δενπατεντάρονται.


    Σε μια μελέτη του Dr. Daniel Hackam και των συνεργατών του στοSiebens-Drake/RobartsResearch Institute στο Λονδίνο στο Οντάριο οισυμμετέχοντες λάμβαναν 2,5 mg φολικού οξέος, 25mg B6 και 250 mcg B12κάθε μέρα για ένα χρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι καθυστέρησαν και ακόμααντέστρεψαν τη θρόμβωση των καρωτίδων, που φέρνουν αίμα στον εγκέφαλομειώνοντας τον κίνδυνο για εγκεφαλικό (19).
    Μια Βρετανική μελέτη του 2002 έδειξε ότι η καθημερινή πρόσληψη 800 mcgφολικού οξέος μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια καιεγκεφαλικό (20). Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη η καθημερινή λήψη 2,5 mgφολικού οξέος δεν βοήθησε στην μείωση της επανεμφάνισης των εγκεφαλικώνσε ανθρώπους που είχαν ήδη ένα εγκεφαλικό. Αλλά ο επικεφαλής ερευνητήςσε αυτή τη μελέτη, ο Dr. James Toole, διευθυντής του Stroke ResearchCenter στο Wake Forest Universityστο Winston-Salem στη Βόρεια Καρολίνα,πιστεύει σε μια προληπτική στρατηγική κατά των εγκεφαλικών αρχίζονταςνα παίρνουμε υψηλές δόσεις φολικού οξέος στα τριάντα μας από το ναπεριμένουμε ώς τα εξήντα μας (21).

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

    Δεν είναι στην πραγματικότητα η LDL που προκαλεί βλάβη, είναι ηοξειδωμένη από τις ελεύθερες ρίζες LDL. Η οξειδωμένη LDL είναι η LDLπου έχει αντιδράσει με οξυγόνο. Η υπόθεση της οξειδωμένης LDLαναπτύχθηκε, για να εξηγήσει πώς άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα LDLπαθαίνουν καρδιοπάθεια.
    Σύμφωνα με τη θεωρία της οξειδωμένης LDL δεν είναι το επίπεδο της LDLπου έχει σημασία, είναι το επίπεδο της οξειδωμένης LDL στην κυκλοφορίατου αίματος που είναι σημαντικό. Έτσι, αν καταναλώνουμε συστατικά πουδρουν ως αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη E, βήτα-καροτίνη και βιταμίνηC,θα σταματήσουμε την LDL να γίνει οξειδωμένη και θα προλάβουμε τηνκαρδιοπάθεια.


    πηγή

    ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

    $
    0
    0
    Πλησιάζει η μέρα όπου όλοι θα συνειδητοποιήσουμε πώς αυτό που μας κρατάει στην ζωή δεν είναι η μάζα,η ύλη της τροφής αυτή καθαυτή,αλλά η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που περιέχεται σ αυτήν.

    Κάθε τροφή έχει τη δική της ξεχωριστή ηλεκτρομαγνητική ενέργεια να προσφέρει,καθώς η υγεία και η ζωή στο σώμα μας αναδημιουργούνται....ξαναχτίζονται....μέρα με την μέρα μετά από μια αδιάκοπη διαδικασία.
    κάθε τροφή έχει την δική της συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία.
    Η μοναδικότητα της κάθε τροφής αντιπροσωπεύεται και από το χρώμα της.
    Το καρότο είναι ίσως το πιο ισορροπημένο λαχανικό που υπάρχει.Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα να το χωνέψουν ή να αφομοιώσουν το καρότο ή το καροτόζουμο.
    Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ενέργεια του καρότου είναι απόλυτα συμβατή με τον ανθρώπινο οργανισμό,κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο χρώμα του καρότου.
    Πολλοί άνθρωποι έχουν ωφεληθεί απ τις ευεργετικές του επιδράσεις στο σώμα τους.
    Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να περιγράψουμε ένα πλήρες φάσμα χρωμάτων και αντίστοιχων τροφών.Υπάρχουν τα λευκά λάχανα,υπάρχουν τα μοβ παντζάρια,τα πορτοκαλί καρότα,τα πράσινα μαρούλια,η λευκή παστινάκη,οι κόκκινες πιπεριές,οι κίτρινες κόκκινες ντομάτες,το πράσινο σέλινο και πολλά άλλα,ένα ολόκληρο χρωματικό φάσμα λαχανικών,απ τα οποία μπορείτε να φτιάξετε κάθε δυνατό συνδυασμό σαλάτας.
    θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε ΣΑΛΑΤΑ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ.
    Βέβαια δεν μπορείτε να έχετε όλα τα χρώματα του φάσματος σε μια μόνο σαλάτα την ίδια στιγμή,αλλά στις σαλάτες μιας εβδομάδας μπορεί να αντιπροσωπεύεται όλο το ουράνιο τόξο,με όλη την αντίστοιχη ποικιλία θρεπτικών συστατικών που μας είναι απαραίτητα.
    Το λευκό λάχανο περιέχει διαφορετικά χημικά στοιχεία απ το κόκκινο λάχανο,τα χρειαζόμαστε λοιπόν και τα δύο.
    Εδώ θα ήθελα να ανοίξω μια παρένθεση και να αναφέρω κάτι για το πράσινο λάχανο ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ 40% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ,γι αυτό μην πετάτε τα εξωτερικά φύλλα,χρησιμοποιήστε τα.
    Όταν επιλέγετε μαρούλι επιλέξτε όσα έχουν πιο σκούρο πράσινο χρώμα.Τα πράσινα φύλλα είναι οι θεραπευτές του οργανισμού μας.Περιέχουν χλωροφύλλη,καροτίνη και ασβέστιο,απαραίτητες ουσίες όταν ο οργανισμός προσπαθεί να αναρρώσει.
    Όταν μιλάμε για σαλάτες πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας
    τα βλαστάρια.Τα βλαστάρια είναι πολύ πλούσια σε πυρίτιο,όπως φανερώνει και η γυαλιστερή λεία επιφάνεια του κοτσανιού τους.
    Μην ξεχνάτε πως τα βλαστάρια προέρχονται από σπόρους που περιέχουν όλα τα απαραίτητα για την ζωή στοιχεία  και όταν οι σπόροι αυτοί αρχίζουν να βλασταίνουν(συνήθως σε πέντε ως επτά μέρες)είναι πλούσιοι σε βιταμίνες ,ιχνοστοιχεία,ένζυμα και προσταγλανδίνες.Βάλτε τα στο ψυγείο και θα σταματήσουν να μεγαλώνουν.

    Το φως είναι απαραίτητο για την σύνθεση της χλωροφύλλης που υπάρχει στα πράσινα λαχανικά,στα μικρά φυλλαράκια των βλασταριών.Τα βλαστάρια βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου περισσότερο από κάθε τι άλλο,επειδή διαθέτουν τη σωστή ποσότητα ινών.

    βιβλιογραφία...dr.Bernard Jensen φυσικές τροφές που θεραπεύουν.

    ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

    $
    0
    0
    Η Ιστορία, η εξέλιξη και η σημασία της Χρωματοθεραπείας, με μια ματιά!

    Τα Πάντα γύρω μας είναι χρώμα……μήπως αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο?

    Όπως η Vicky Wall συνήθιζε να λέει, «Η Χρωματοθεραπεία είναι Παλιό Κρασί….. σε καινούρια μπουκάλια», μια και το φως (χρώμα) είναι η πιο καθαρή μορφή ενέργειας, ζωτικής σημασίας που υπάρχει από την αρχή της δημιουργίας αυτού του Πλανήτη. Αυτό το αρχαίο φως χρειάζεται να διαφυλάξουμε και να αξιοποιήσουμε όπως λέει ο Dr. Hartman στο βιβλίο του Last Hours Of Ancient Sunlight.

    Το χρώμα είναι το 40% της ηλιακής ακτινοβολίας, που μπορεί ο κάθε άνθρωπος να δει με γυμνό μάτι, και αποτελείτε από τα χρώματα του ουράνιου τόξου, με το κόκκινο να κινείται στα 700nm και είναι η πιο αργή και ζεστή συχνότητα , σε σχέση με τα υπόλοιπα χρώματα, και το βιολετί, στα 400nm, ποιό γρήγορη και ψυχρή συχνότητα. Κάθε Χρώμα (συχνότητα) έχει δραστική ,μοναδική επίδραση και ποιότητες.

    Έρευνες έχουν δήξει ότι η ενέργεια του ανθρώπου κινείται στην ίδια ακριβώς συχνότητα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, και κάθε ενεργειακό κέντρο συντονίζετε με ένα από τα χρώματα, τα οποία επηρεάζουν την ανθρώπινη υπόσταση ταυτόχρονα σε όλα τα επίπεδα. Φυσικό, Συναισθηματικό, Νοητικό και Πνευματικό. Απαραίτητο όλα τα χρώματα (συχνότητες) να βρίσκονται σε ισορροπία, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη αρμονία και εξέλιξη.

    Όπως αναφέρει η Suzy Chiazzari, στο βιβλίο της Renee Brodie “Let Light into your Heart with Colour and Sound” , “Ακόμη και τα διάφορα στάδια της ζωής κάθε ανθρώπου χαρακτηρίζονται από εναλλαγές στα χρώματα της ενέργειας του, και αυτό καθρεφτίζετε στις προτιμήσεις του για συγκεκριμένα χρώματα.

    Το Χρώμα είναι μια συχνότητα που μπορεί να στηρίξει τον κάθε άνθρωπο στο κάθε στάδιο της ζωής του, βοηθώντας τον να διατηρεί τις ισορροπίες του, την υγεία σε όλα τα επίπεδα και να εξελιχθεί.

    Την εξέλιξη μέσα από αυτή τη Φωτεινή Ενέργεια είχαν ανακαλύψει όλοι οι αρχαίοι εξελιγμένοι πολιτισμοί. Πληροφορίες για την σημασία που έδιναν στα Χρώματα έχουμε ακόμη και από τη Μυθολογία αυτών των πολιτισμών, όπως για παράδειγμα, στην Ελληνική Μυθολογία η Ίριδα ήταν η θεότητα των Χρωμάτων.

    Υπήρχε στην αρχαιότητα μεγάλη κατανόηση της Θεραπευτικής Δύναμης του Χρώματος και αξιοποίηση του μέσα από πολύ εξελιγμένα συστήματα Χρωματοθεραπείας. Στην Ηλιούπολη της Αρχαίας Αιγύπτου όπως και στην Αρχαία Ελλάδα, χρησιμοποιούσαν στις θεραπευτικές τους μεθόδους, ορυκτά και κρύσταλλα βάση του χρώματος τους, καθώς και ιάματα χρωμάτων, επιδέσμους, λάδια και αλοιφές με χρώμα. Ακόμη υπήρχαν θεραπευτήρια σε διαφορετικούς χρωματισμούς.

    Στην Αρχαία Ελλάδα και με τη χρήση του χρώματος μπορούσαν να επαναφέρουν την ισορροπία ανάλογα με ποια από τα τέσσερα στοιχεία, χυμούς, και κατά συνέπεια όργανα του σώματος ήταν εκτός ισορροπίας, με αντίστοιχο σύστημα να υπάρχει και στην Ινδία, το σύστημα της Ayurveda γνωστό και στις μέρες μας, που εκτός από μασάζ, αξιοποιούσε υφάσματα, επιδέσμους, λάδια, ιάματα και αλοιφές με χρώμα, για να επαναφέρει την ισορροπία ανάλογα στον κάθε ένα από τους 3 βασικούς τύπους ανθρώπου. Τον κάθε τύπο χαρακτήριζε και ένα από τα βασικά χρώματα.

    Πρόοδος στη Χρωματοθεραπεία επιτεύχθηκε από τον μαθητή του Αριστοτέλη, τον Πέρση γιατρό Avicenna (980-1037). Ο Avicenna, είχε κάνει ξεκάθαρη τη ζωτική σημασία του χρώματος, και σαν διαγνωστικό εργαλείο, αλλά και θεραπευτικό, αναγνωρίζοντας τις διαφορετικές επιδράσεις που έχει κάθε χρώμα στον ανθρώπινο οργανισμό.

    Κατά την περίοδο της Αναγεννήσεως ο Theophrastus von Hohenhein (1493-1541), γνωστός ως Παράκελσος, ο πιο γνωστός και φημισμένος θεραπευτής σε όλη την Ευρώπη, θεωρούσε το φως και το χρώμα, βασικά στοιχεία για καλή υγεία και τα χρησιμοποιούσε εκτεταμένα μαζί με ελιξίρια, βότανα και ορυκτά.

    Με το πέρασμα των χρόνων όμως, και την εξέλιξη της επιστήμης, έμφαση είχε δοθεί στο φυσικό επίπεδο μόνο. Καθώς και τα φάρμακα ήταν πλέον κάτω από την ομπρέλα της επιστήμης, η επικέντρωση ήταν μόνο στο φυσικό σώμα, αγνοώντας τα συναισθήματα, το μυαλό και το πνεύμα.

    Οι έρευνες για τη θεραπευτική δύναμη του χρώματος συνεχίστηκαν καθώς το 1877 ο Δρ. Seth Pancoast, διακεκριμένος γιατρός, είχε εκδώσει το “Blue and Red Light” όπου συνιστά, όπως και ο Augustus Plesanton στο σύγγραμμα του το 1876 “Blue and Sunlight”, την αξιοποίηση του χρώματος στη θεραπεία.

    Το 1878, ο Edwin Babbit, είχε εκδώσει το “Principles of Light and Colour”, το οποίο είχε προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ο Babbit, είχε εξελίξει μια ολοκληρωμένη θεωρία για τη θεραπεία με χρώμα. Αναγνώρισε και απέδωσε διαφορετικές ποιότητες και επίδραση στο κάθε χρώμα. Αξιοποίησε σε συνδυασμό χρώμα, φως και ορυκτά. Δημιούργησε ελιξίρια χρησιμοποιώντας φίλτρα με χρώμα, καθώς επίσης κατασκεύασε συσκευές κατάλληλες για να διοχετεύεται η σωστή συχνότητα χρώματος στα αντίστοιχα μέρη του σώματος. Πολλές από τις τεχνικές αυτές αξιοποιούνται και σήμερα.

    Στις αρχές του εικοστού αιώνα, έρευνες για τις θεραπευτικές εφαρμογές του χρώματος γίνονται στην Ευρώπη, αξιοσημείωτες οι έρευνες του Rudolph Steiner, ο οποίος συνδύασε το χρώμα, με μορφή, σχήμα και ήχο, και την επίδραση που έχει σε ζωντανούς οργανισμούς. Σε σχολεία εμπνευσμένα από τη δουλειά του Rudolph Steiner, οι τάξεις έχουν τέτοιο χρώμα που να συνάδει με τη διάθεση των παιδιών στα διάφορα στάδια της εξέλιξης τους.

    Η δουλειά του Rudolph Steiner, συνεχίστηκε από τον Theo Gimbel, ο οποίος δημιούργησε το Hygeia Studios and College of Colour Therapy. Ο Theo Gimbel, ασχολήθηκε και με τη θεωρία του Max Luscher, καθηγητή της ψυχολογίας, βάση της οποίας έχει δημιουργηθεί και το Luscher Test.

    Πολλές οι έρευνες γύρω από το χρώμα. Το 1968 κλινικά αποδεδειγμένο ότι το μπλε φως μειώνει τα επίπεδα ίκτερου στο αίμα σε βρέφη.

    To 1980 o Δρ. John Ott μεταξύ άλλων ανακάλυψε τη θετική επίδραση που είχε το λευκό φως (full spectrum light) στη θεραπεία του συνδρόμου S.A.D. (seasonal affected disorder), καρκίνου, ανορεξία, βουλιμία, αϋπνίες, εξαρτήσεις, και γενικά τη μείωση στη χρήση φαρμάκων.

    Όπως αναφέρει στο βιβλίο του “Light Medicine of the future” που αρχικά εκδόθηκε το 1991, ο Δρ. Jacob Liberman, αναφέρει ότι το μπλε φως είναι αποτελεσματικό και στη θεραπεία της ρευματοειδής αρθρίτιδας, έρευνα η οποία έχει διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο του San Diego το 1982.

    Πολλές οι έρευνες που συνεχίζουν να γίνονται σε όλο τον κόσμο, με σημαντικά αποτελέσματα, και αμέτρητες οι εφαρμογές της Χρωματοθεραπείας, καθώς η Χρωματοθεραπεί με τη βαθιά και σημαντική αρχαία γνώση, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ανακαλύψεις της επιστήμης, έχει πολλά να προσφέρει στην Ανθρωπότητα.

    πηγή

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

    $
    0
    0
    Ένα πολύ ωραίο άρθρο που αφορά την σωστή διατροφή και θεραπεία,ευχαριστώ τον αγαπητό φίλο κ.Πλήκα Χρήστο.



    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

    Οι επιστήμονες έχουν αναλύσει το ανθρωπινό σώμα και διαπίστωσαν ότι αποτελείται από εξήντα ή και περισσότερα στοιχεία.Όποιος και αν είναι ο αριθμός, τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας των κυττάρων, των αδένων και των οργάνων. Αν κάποιο άπαυτα τα στοιχεία λείπει από τον οργανισμό, εμφανίζονται προβλήματα. Το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα η τον επόμενο μήνα, αλλά όταν υπάρχει μια ανεπάρκεια, αργά η γρήγορα θα δημιουργήσει διαταραχές. Και αν κάποια από αυτά τα στοιχεία λείπουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά θα αρχίσουμε και πάλι να τα λαμβάνουμε, ο οργανισμός μας θα πρέπει να μάθει πως να τα αφομοιώνει.
    Η σημερινή διατροφή του ανθρώπου είναι τελείως λανθασμένη. Φταίει η μη ενημέρωση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι διαφημίσεις και ότι πολλοί πιστεύουν πως οι γονείς τους τους έμαθαν να τρώνε σωστά.
    Οι τροφές των σουτέρ μάρκετ κατά 90% είναι "νεκρές" τροφές και λέγονται έτσι επειδή περιέχουν ελάχιστα θρεπτικά συστατικά η και καθόλου.
    Οι βασικές μας τροφές είναι νεκρές όπως: ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΑΛΕΥΡΙ και τα παράγωγα του,
    Η ΛΕΥΚΗ ΖΑΧΑΡΗ και οι τροφές που την περιέχουν,
    ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΑΛΑΤΙ,
    ΤΟ ΓΑΛΑ.

    Το λευκό αλευρι περιεχει ελάχιστα θρεπτικά συστατικά, γιατι με την αλεση του σιταριου αφαιρειται το περιβλημα των κοκκων σιταριου, δηλαδη το πιτουρο στο οποιο βρισκονται τα θρεπτικα στοιχεια, το σμιγδαλι. Και οσο περισσοτερο κοσκινιζεται το αλευρι στο τελος μενει το αμυλο, δηλαδη το αχρηστο λευκο μερος του σιταριου.
    Δηλαδη το πιτουρο παει στα ζωα και αυτα ζουν μια χαρα, το αχρηστο αμυλο παει στους ανθρωπους και αυτοι υποφερουν απο παθησεις.
    Το λευκο ψωμι που παρασκευαζεται απο αυτο το αλευρι περιεχει διαφορα βελτειωτικα και λευκο χρωμα για να ειναι πιο ελκυστικο για το αγοραστικο κοινο. Συντελει σε πολλες παθησεις οπως η δυσκοιλιοτητα (η μητερα των παθησεων), διαβητης, πιεση, πονοκεφαλοι κλπ.
    Η λευκη ζαχαρη ειναι κατα 95% χημικο προιον. Τη προσθετουν σε διαφορα παρασκευασματα σαν συντηρητικο οπως κονσερβες, γιατι ακομα και τα βλαβερα μικροβια την αποφευγουν. Ειναι εμπλουτισμενη με διαφορες χημικες ουσιες και να ειναι πιο ομορφη την βαφουν και αυτην με λευκο χρωμα, γιαυτο εχει τοσο λευκο χρωμα. Ονομαζεται και "γλυκος" φωνιας, σκοτωνει σιγα-σιγα.
    Αντι για λευκη ζαχαρη χρησιμοποιουμε ακατεργαστη ζαχαρη η μελι απο παραγωγο (το μελι του σουπερ μαρκετ ειναι απο γλυκοζη).
    Το αλατι - το επιτραπεζιο λευκο αλατι ειναι και αυτο χημικο προιον. Οταν παρασκευαζεται περνα απο υψηλες θερμοκρασιες (80 βαθμους κελσιου) για να γινουν οι κοκκοι του αλατιου πιο δυνατοι, και μετα γινεται επικαληψη με χημικες ουσιες και το αλατι γινεται σπιρωτο. Του προσθετουν και λευκο χρωμα. Και ετσι το κλασικο επιτραπεζιο αλατι αποτελειται απο ανοργανα μη διαλυτεα στοιχεια.
    Το αλατι ειναι απαραιτητο για τον οργανισμο μας. Ειναι ο καταλυτης μας. Χωρις αλατι δεν μπορει να λειτουργησει το στομαχι, ειναι αδυνατον να παραγει χωνευτικα υγρα. Καθε κυτταρο μας πρεπει να ξεπλενεται με αλατονερο, αλλιως θα καταστραφει. Ομως το αλατι πρεπει να διαλυεται στο νερο. Το κλασικο επιτραπεζιο αλατι του εμποριου ΔΕΝ διαλυεται στο νερο και γιαυτο συντελει σε πολλες παθησεις.
    Αντι για λευκο αλατι χρησιμοποιουμε φυσικο αλατι που πουλιεται σε καταστημα βιολογικων τροφων.



    Το γαλα: καποτε ηταν σπουδαια τροφη. Στη σημερινή εποχη είναι ενα αχρηστο υγρο και ειδικα το αγελαδινο γαλα του εμποριου. Περιεχει μεγαλες ποσοτητες κασεϊνης (η κασεϊνη ειναι δευτερευων παραγωγο του γαλακτος και απο αυτην παραγεται κολλα για ξυλα). Το αγελαδινο γαλα περιεχει πολλη βλεννα και η βλεννα συντελει σε πολλες παθησεις και τον καρκινο. Το βρασμενο γαλα ειναι δυσκολοχωνευτο, γιατι με το βρασιμο καταστρεφονται τα ενζυμα που θα βοηθουσαν στη χωνεψη. Και ετσι η χωνεψη του διαρκει 5 ωρες, ενω το αβραστο γαλα χωνευεται σε μια ωρα.
    Οποιος δεν μπορει να κοψει το γαλα, να προτιμησει να το παιρνει απο καταστηματα βιολογικων τροφων.

    Προσθετω λιγα απο το βιβλιο του Κ.Μουρουτη "Ολη η αληθεια για το γαλα":
    "Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πειστεί ότι πρέπει να πίνουν γάλα γιατί είναι η «τέλεια τροφή», προκειμένου να είναι υγιείς.
    Η ανθρωπότητα έχει μετατρέψει τις αγελάδες σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο, μία αέναη μηχανή γάλακτος. Πριν από 3.000 χρόνια, μία αγελάδα μπορούσε να δώσει 90 κιλά γάλα σε ένα χρόνο. Σήμερα, κατά μέσο όρο μία αγελάδα δίνει 6.750 κιλά, δηλαδή 75 φορές περισσότερο!
    Το γάλα είναι μία πολύ ευαίσθητη ουσία που συσχετίζεται με σχεδόν κάθε αδένα και όργανο της αγελάδας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κανονικής λειτουργίας του ζώου με σκοπό να δημιουργήσει ζωή. Τα σημαντικότερα στοιχεία του οργανισμού του πρέπει να συσχετίζονται με την παραγωγή γάλακτος, έτσι ώστε τα νεογέννητα δαμάλια να κάνουν μια καλή αρχή.
    Σήμερα πίνουμε μη φυσικό γάλα, προερχόμενο από εκτρεφόμενες αγελάδες, γενετικά μεταλλαγμένες με τεχνιτή γονιμοποίηση. Κάθε γουλιά γάλα περιέχει ισχυρές αυξητικές ορμόνες όπως οι IGF I και IGF II, λίπη και χοληστερίνη, άλλες 59 ενεργές ορμόνες, αλλεργιογόνα, ζιζανιοκτόνα, μικροβιοκτόνα, διοξίνη, αίμα, νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιοτικά, βακτήρια και ιούς.
    Πιθανότατα θα έχετε ακούσει το σλόγκαν «Το γάλα περιέχει κάτι για τον καθένα». Εκτός από ασβέστιο κι άλλα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, τι άλλο θα μπορούσε να σας προσφέρει το γάλα; «Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν κάτι που δεν περιέχει καμία άλλη τροφή: Μόλυνση!»
    John A. McDougal, MD,
    Δημοφιλής ομιλητής, προσωπικότητα της τηλεόρασης, συγγραφέας του Σχεδίου McDougal και της Ιατρικής McDougal
    Όταν οι άνθρωποι συνομιλούν με το γιατρό τους, σχετικά με το ενδεχόμενο να εξαιρέσουν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή τους, τις περισσότερες φορές, η πρώτη ερώτηση που κάνουν είναι: «Μα γιατρέ μου, τι θα γίνει με τα δόντια και τα οστά μου εάν σταματήσω να πίνω γάλα; Τίποτα! Τίποτα που δεν θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς!
    Frank A. Oski MD, πρώην πρόεδρος του τμήματος Παιδιατρικής
    Του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης
    Αυτό το γεγονός μπορεί να προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς από σας, που είχατε την εντύπωση ότι το γάλα είναι μια ωφέλιμη τροφή, προκειμένου να προληφθεί η οστεοπόρωση. Αλλά οι επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι: «Οι πολιτισμοί με μεγάλη κατανάλωση γάλακτος, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης, μια ασθένεια που σπάνια συναντάται σε πολιτισμούς που δεν καταναλώνουν γάλα».
    Hans Deehl, Dr HSc, Dynamic Living
    Ο Dr. Κωνσταντίνος Μουρούτης έγραψε το βιβλίο «Όλη η αλήθεια για το γάλα», ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για να παρουσιάσει δηλαδή «την άλλη πλευρά του θέματος», παραθέτοντας τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι και σήμερα, σχετικά με το ρόλο που παίζει το γάλα και τον πιθανό κίνδυνο ανάπτυξης συγκεκριμένων ασθενειών από την κατανάλωσή του.

    Όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στο βιβλίο, προέρχονται από αξιόπιστες, επιστημονικές και δημοσιογραφικές πηγές."



    Οι βασικοί συνδυασμοί τροφων:
    Το στομαχι ειναι κατασκευασμένο έτσι, ώστε να χωνεύει τις τροφές στη προκαθορισμένη ωρα και για κάθε είδος τροφής παραγει και διαφορετικα χωνευτικα υγρα. ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΜΙΑΣ!
    Όσα περισσότερα είδη τροφής φάμε σ'ενα γεύμα, τοσο περισσοτερο θα κουράσουμε το πεπτικό σύστημα.
    Παράδειγμα: αν φάμε πατάτες με κρέας - πρώτα θα χωνευτουν οι πατάτες, και το κρέας θα περιμένει τη σειρά της χώνεψης του. Οι πατάτες χρειάζονται 3 ωρες να χωνευτουν. Στην διάρκεια που θα χωνεύονται οι πατάτες, το κρέας αρχίζει να αποσυντίθεται και παραγει δηλητηριώδεις τοξίνες οι όποιες προξενούν ταραχή στην κοιλιά και σε υπόλοιπα εσωτερικά όργανα, βρωμίζονταν το αίμα.
    Πρέπει να τρώμε σιγα-σιγα να μασιέται καλά η τροφη και να ανακατεύεται με το σάλιο γιατι η χωνεψη αρχίζει στο στομα.

    Αν στη διάρκεια του γεύματος πιούμε και μπόλικο νερο, η χωνεψη παρατείνεται γιατι το νερο αραιώνει τα χωνευτικα υγρα (αν διψασουμε στη διάρκεια του γεύματος, δεν πίνουμε σκέτο νερο αλλα ενα ποτηράκι νερο με μηλοξιδο).
    Αν αμέσως μετά του γεύματος φάμε φρούτα σαν επιδόρπιο, είναι σαν να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, τα φρούτα θα προκαλέσουν ζυμώσεις και απο αυτές θα δημιουργηθούν και άλλα δηλητήρια.

    Το κρέας ΔΕ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ με τυρί, ψωμι, γαλακτοκομικά προϊόντα, πατάτες, όσπρια κλπ.
    ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ μονο με ωμά η βραστά λαχανικά και χόρτα.

    Τα φρούτα ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, πλην των εσπεριδοειδών. Τρώμε ενα είδος φρούτου με μιας, και όχι πολλά είδη μαζί. Και μακριά από τα κύρια γεύματα, 1-2 ωρες πριν και 4 ωρες μετά του γεύματος.

    Τα λαχανικά ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ - όσα περισσότερα είδη λαχανικών περιεχει η σαλατα, τοσο πιο ωφελιμη θα είναι. Στη σαλατα ρίχνουμε ελαιολαδο, λεμονι η μηλοξιδο. Αλατι δεν ρίχνουμε. Τα λαχανικά δεν συνδυαζονται με φρούτα εκτος απο μερικες εξαιρεσεις οπως: καροτο+μηλο+παντζαρι.

    Το νερο - πίνουνε οσο θελουμε αλλά μακριά από τα κύρια γεύματα, μιση ωρα με μια ωρα πριν του γεύματος και 4 ωρες μετά του γεύματος.
    Viewing all 35 articles
    Browse latest View live




    Latest Images